Verkrachte Indiase vrouw voor de rechtbank vermoord

rape_pattanayakEen jonge Indiase vrouw is doorzeefd met kogels toen ze naar de rechtbank liep om tegen haar verkrachter te getuigen.

De 20-jarige overleed ter plekke. Haar moeder raakte zwaargewond,

Dat meldden Indiase media vandaag.

De moeder zegt dat zij de verdachte kort voor de schietpartij in de stad Mathura, in het noorden van het land, voorbij zag rijden.

De Indiase overheid maakte vrijdag bekend dat hooggerechtshoven in het land momenteel bijna 24.000 verkrachtingszaken behandelen. In India wonen ruim 1,2 miljard mensen.

Een groepsverkrachting in december 2012 kostte het leven aan een jonge vrouw. Dat zorgde zowel in India als daarbuiten voor veel ophef. Vier mannen hebben daarvoor de doodstraf gekregen. In januari werd een Deense toeriste het slachtoffer van een groepsverkrachting. Drie mannen zijn daarvoor aangehouden.

Donderdag werd het lichaam van een 13-jarig meisje gevonden in een put in het noordwesten van het land. Zij was verkracht en gewurgd. Het meisje had de bus gemist en was van school naar huis gaan lopen. De politie heeft een paar verdachten opgepakt.

Lees ook:Vrouwen willen niet meer op vakantie naar India
Lees ook:Massale demonstraties in India na opnieuw verkrachting met dodelijke afloop
Lees ook:Indiase groepsverkrachters worden opgehangen
Lees ook:Aandacht voor vele verkrachtingen in India vormt toch een lichtpuntje
Lees ook:3 Europese toeristes binnen 1 week gruwelijk verkracht in India

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>