EU’er Agnew: ‘Baby staat toppositie vrouw in de weg’

RosieWithBaby“Als je kijkt naar de mensen die diploma’s halen, gaat het vooral om vrouwen. En ze krijgen ook de banen, maar om verschillende redenen hebben ze niet de ambitie om rechtstreeks naar de top te gaan, omdat er iets in de weg staat. Dat wordt een baby genoemd.”

Aldus het Brits europarlementslid Stuart Agnew, van de eurosceptische partij UKIP.

Hij deed zijn uitspraak n.a.v. een debat over genderquota in het Europees Parlement in Brussel.

“Ik heb nooit een baby gehad, maar ik begrijp dat als je die wel hebt, dat je leven verandert. Het verandert je ambities. Dus, de weg ligt er wel degelijk. De vrouwen die echt aan de top willen komen, doen dat ook.”

Tegenover Huffington Post nuanceerde Agnew nog dat hij niet wilde suggereren dat alle vrouwen met kinderen niet de top zouden kunnen bereiken, waarna hij naar het voorbeeld van Margaret Thatcher wees.

Agnew maakt deel uit van een partij, de rechtse United Kingdom Independence Party (afgekort UKIP), die niet van onbesproken gedrag is.

Zijn collega Godfrey Bloom moest eerder al de partij verlaten nadat hij een kamer vol vrouwen als ‘sletten’ had bestempeld en een journalist met een brochure op het hoofd had gemept.

Bloom had voordien ook op een partijbijeenkomst gesteld dat “Groot-Brittannië geen hulp moet geven aan ‘bongo bongo land’”, doelend op derdewereldlanden.

Lees ook:Hillarietje: voormalige ‘First Lady’ wil president van Mexico worden
Lees ook:Zweedse feministen hebben Soraya Post in het Euro Parlement
Lees ook:Met de blote borst voeden in het openbaar
Lees ook:De geboorte van een koningin: zelfs VOGUE heeft een Maxima-special
Lees ook:Ayaan Hirsi Ali is 1 van de genomineerden voor Sacharovprijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>