Hillarietje: voormalige ‘First Lady’ wil president van Mexico worden

Je zou het een Hillarietje kunnen noemen.

De echtgenote van de voormalige Mexicaanse president Felipe Calderon, Margarita Zavala, stelt zich kandidaat voor het presidentschap in 2018.

In een filmpje (zie onderaan) legt de voormalige ‘First Lady’ uit dat ze de economie en het rechtssysteem wil verbeteren………

Vanuit de maatschappij is er nu veel woede over onder meer politieke corruptie en de trage groei van de economie. Dat zorgt voor veel onvrede over de huidige regering onder leiding van president Enrique Peña Nieto.

Ze was voorheen congreslid voor de centrum-rechtse partij National Action Party (PAN). Of ze zich ook namens die partij verkiesbaar stelt, of als onafhankelijk politicus een gooi gaat doen, is niet bekend.

Zavala was een populaire ‘first lady’ tijdens het PAN-presidentschap van haar man tussen 2006 en 2012. Maar een bloedige strijd tegen gewelddadige drugsbendes leidde er uiteindelijk toe dat de partij haar macht verloor.

Lees ook:Hillary Clinton overweegt ‘het’
Lees ook:Amerikaanse zender NBC maakt serie over Hillary Clinton
Lees ook:Hillary’s autobiografie verschijnt pas over 2 weken, maar is nu reeds bestseller
Lees ook:Hillary Clinton houdt eerste campagne-toespraak
Lees ook:Voor het eerst een vrouw als president in Centraal Afrikaanse Republiek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>