Als er 1 schaap….. Tech-bedrijven met vrouwen trekken andere vrouwen aan

Bedrijven die al een of meerdere vrouwen op technische functies hebben, zijn vaker bereid te investeren om meer vrouwen te werven dan bedrijven die nog geen technische vakvrouwen in dienst hebben.

Dit blijkt uit een representatieve steekproef onder 115 technische bedrijven die dit jaar de M/V bedrijvenscan op verzoek van TechniekTalent.nu invulden……..

Dat meldt ManagersOnline.

56% van de bedrijven geven aan dat zij willen investeren in meer vrouwen in technische functies. De bereidheid tot vrouwen in technische functies is hoger bij bedrijven waar al vrouwen in deze functies werkzaam zijn (77%).

Hierdoor kan gesteld worden dat een grote meerderheid van technische bedrijven het als positief ervaren om meer vrouwen te werven en te behouden in hun bedrijf en een divers personeelsbestand als meerwaarde inzien.

Met de uitreiking van de jaarlijkse Femme Tech Bedrijven Award op 11 november wil TechniekTalent bedrijven die het goed doen op het gebied van het werven en behouden van vrouwen in het zonnetje zetten.

Titia Siertsema, voorzitter UNETO-VNI, en juryvoorzitter van Femme Tech Bedrijven Award 2014: “Vrouwen kunnen kennis van technologie koppelen aan een groot gevoel voor dienstverlening en marketing. Daaraan hebben technische bedrijfstakken steeds meer behoefte. Bedrijven die reeds vrouwen in dienst hebben, zien en erkennen de talenten van vrouwen. Zij willen graag investeren in een nog relatief ongekende groep in hun bedrijf. Een win-win situatie voor zowel vrouwen, bedrijven als voor de Nederlandse economie.”

Tot 12 september kunnen technische bedrijven (verdeeld in klein, middengroot en groot) zich inschrijven voor de Femme Tech Bedrijven Award.

Lees ook:Femme Tech Magazine voor echte vrouwen die technisch van wanten weten
Lees ook:Met vrouwen op de werkvloer ontstaan efficiënte en creatieve oplossingen
Lees ook:Femme Tech Awards voor vrouwvriendelijkheid in de technieksector
Lees ook:Bedrijven met veel vrouwelijke techies
Lees ook:Genomineerden Femme Tech Award 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>