Ruim 7 miljoen kleine meisjes zijn al uitgehuwelijkt

GIRLSNOTBRIDESMeer dan 700 miljoen vrouwen op deze wereld zijn reeds op kinderleeftijd uitgehuwelijkt en de cijfers zijn de afgelopen 3 decennia nauwelijks teruggedrongen.

Dat meldt het VN-kinderfonds Unicef vandaag naar aanleiding van de Girl Summit 2014, een samenwerking van de Britse regering en Unicef…..

Kinderhuwelijken, waarbij 1 of beide de huwelijkskandidaten minderjarig zijn, leiden tot een levenslange benadeelde positie en ontberingen. Meer dan 1 op de 3 meisjes -zo’n 250 miljoen- trouwden voor hun 15e.

Meisjes die voor hun 18e trouwen, blijven meestal niet op school en lopen groot risico om het slachtoffer te worden van huiselijk geweld. Jonge tienermeisjes hebben daarenboven ook een grotere kans om te sterven door complicaties tijdens de zwangerschap of bevalling dan 20′ers. Voorts worden baby’s van tienermeisjes vaker doodgeboren.

Minister Lilianne Ploumen van Ontwikkelingssamenwerking en Prinses Mabel van Girls Not Brides zijn ook op GIRL SUMMIT 2014 LONDON.

CHILDBRIDE

Lees ook:Prinses Mabel leidt VN-debat kindhuwelijken
Lees ook:Prinses Mabel actief op Meisjes-Top Londen
Lees ook:Jongens gaan vaak voor meisjes bij reddingswerkers
Lees ook:Organisatie ‘Girls Not Brides’ van Prinses Mabel wint prijs
Lees ook:Prinses Mabel spreekster op meisjesconferentie Hong Kong

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>