Prinses Mabel actief op Meisjes-Top Londen

BtGomNFIEAEbG7Y.jpg-largePrinses Mabel heeft dinsdagmorgen in Londen het openingspanel geleid bij de GIRL-SUMMIT in Londen.

Daar wordt besproken hoe binnen 1 generatie wereldwijd een eind kan worden gemaakt aan kindhuwelijken en genitale verminking (FGM)……….

Mabel van Oranje voert actie tegen kindhuwelijken met ‘Girls Not Brides’, waarin inmiddels 358 organisaties uit 63 landen participeren.

De regering van Niger bekende op de conferentie dat 76% van de meisjes in dat Afrikaanse land voor hun 18e trouwen. Dat is naast traditie vooral een veiligheidsmaatregel.

Zo wordt ongehuwd moederschap voorkomen. Niger dacht met het verhogen van de leerplicht tot 16 jaar het gebruik te kunnen terugdringen. Premier Hasina Wajed van Bangladesh deed soortgelijke toezeggingen om kindhuwelijken in haar land te voorkomen.

Mabel besteedde de afgelopen dagen op Twitter al aandacht aan de Meisjes-Top, waaraan namens Nederland onder anderen minister Lilianne Ploumen van Ontwikkelingssamenwerking deelneemt.

Ook plaatste Mabel ook een foto van zichzelf met 2 ‘vastbesloten’ jonge vrouwen uit Pakistan en Malawi in het kader van de topconferentie.

Lees ook:Meisjes-summit Londen: stop kindhuwelijken en vrouwenbesnijdenissen!
Lees ook:Prinses Mabel leidt VN-debat kindhuwelijken
Lees ook:Organisatie ‘Girls Not Brides’ van Prinses Mabel wint prijs
Lees ook:Prinses Mabel: ‘Weiger de Syrische kindbruiden niet!’
Lees ook:Mabel van Oranje: ‘Toen ik 15 was, wilde ik student zijn, geen bruid’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>