Hanneke Vulperhorst gaat van onzichtbaar naar zichtbaar met Syb v/d Ploeg

Syb-van-der-Ploeg-en-HannekeHanneke Vulperhorst (16) zingt samen met Syb van der Ploeg een lied om aandacht te vragen voor kinderen die ernstig ziek zijn, net zoals zij zelf.

“Ik had van tevoren niet kunnen bedenken dat ik zo veel reacties zou krijgen.”

Een vuurdoop. Zo noemt Hanneke de opnames van het lied.

“Ik had nog nooit iets met zingen gedaan. Tot dit nummer dan.” De boodschap? “Ik ben net als jij.”

Dat vertelt ze aan RTL Nieuws.

Hanneke speelde bij een muziekvereniging waar ze afgelopen zomer niet meer welkom was. Ze vonden het te lastig om met een ziek iemand om te gaan.

“Mijn goede vriend en songwriter Robert Dorn schreef daar een lied over en dat werd ‘Net als jij’.”

Hanneke heeft een hersentumor, waar ze al 4 jaar voor wordt behandeld. Chemokuren, bestralingen, operaties. Zieke kinderen krijgen een zogenoemde ‘Kanjerketting’ in het ziekenhuis; bij iedere behandeling krijgen ze een nieuwe kraal. De ketting van Hanneke is 7,5 meter lang. “Maar even voor de duidelijkheid: ik voel me geen ziek, zielig meisje hoor.”

“Doordat ik het een en ander heb meegemaakt, kan ik mijn hart in de tekst leggen”

Dat wil Hanneke ook laten zien met het lied. “Het gaat over mensen die anders zijn dan anderen. Maar ook zij hebben recht op een plekje in de maatschappij.”

Er zijn volgens haar nog te veel mensen die moeite hebben dat plekje te krijgen. Hanneke wil ‘even voorop stellen’ dat er heel veel lieve mensen om haar heen zijn. Maar sommige mensen zien ook haar, sinds haar ziekte, toch als ‘anders’.

“Er zijn mensen die liever wegkijken zodra ik in de buurt kom. Maar ach, ik stoor me er niet zo aan. Maar doordat ik het een en ander heb meegemaakt de afgelopen vier jaar, kan ik die boodschap wel goed overbrengen, denk ik. Ik leg mijn hart echt in de tekst.” De boodschap van het liedje is positief, zegt Hanneke. “Dat past bij mij. Ik sta ook zo in het leven.”

“Ik heb veel energie en mijn wimpers en wenkbrauwen worden weer wat voller”

Het gaat nu goed met Hanneke. “Ik heb na 21 maanden vorige week woensdag mijn laatste chemo gehad. Eindelijk. Ik heb best veel energie en mijn wimpers en wenkbrauwen worden al weer wat voller, echt geweldig.”

De opbrengst van het lied gaat naar stichting Make A Wish, dat de wensen van zieke kinderen uit laat komen. ‘Net als Jij’ staat ook al op nummer 13 in de hitlijst van iTunes. “Ik heb stiekem nog wel momenten dat ik naar de clip kijk en denk: ‘oh help! Ik zie mezelf!’ Maar uiteindelijk vind ik het ook een beetje stoer dat ik dit heb gedaan.”​

Lees ook:Braziliaanse gospel tegen kinderprostitutie
Lees ook:ANOUK: van superster naar zwarte piet
Lees ook:Hanneke Felten is lesbICOON van 2013
Lees ook:Hanneke Schuiling volgt Laura van Geest op
Lees ook:Corrigerende clip op Robin Thicke’s ‘Blurred Lines’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>