Van bikini naar boerka: Hayat is meest gezochte vrouw van Frankrijk!

BikiniBurkaHayat Boumedienne is momenteel de meest gezochte vrouw van Frankrijk.

Ze was de vrouw en metgezel van Amedy Coulibaly, en voerde mogelijk samen met hem de aanslag uit op agenten en gijzelde vervolgens een joodse supermarkt.

Donderdagochtend schoten ze nog een agent dood en een collega raakte zwaargewond. Sindsdien is het gezicht van de 26-jarige vrouw is niet weg te denken uit de Franse media.

De Britse krant The Daily Mail toont een foto van Hayat in bikini voordat ze in 2009 haar baan opgaf en radicaliseerde voor haar jihadi-vriendje.

Op een afbeelding die de Franse krant Le Monde oprakelde, is ze te zien met een kruisboog.

In 2010 ondervroegen speurders Hayat over Coulibaly’s contacten met islamitische extremisten. Ze zei toen dat ze veel las over religie en daarvoor inspiratie haalde bij haar ‘man’ en andere radicalen.

“Ik zag beelden van moordpartijen in Palestina, Irak, Tsjetsjenië, Afghanistan of andere plaatsen waar Amerikanen bommenwerpers naartoe sturen… Wel, wie zijn dan de terroristen?”, zou ze gezegd hebben.

Wanneer Amerikanen onschuldigen doden, hebben mannen het recht om hun vrouwen en kinderen te verdedigen, vond ze.

Amedy en Hayat waren niet getrouwd voor de wet, maar hielden een religieuze ceremonie. Ze ‘trouwden’ toen Amedy een celstraf van vier jaar had uitgezeten voor een gewapende overval.

Het stel woonde tot voor kort in Bagneux, een gemeente in het Franse departement Hauts-de-Seine, ten zuiden van Parijs. Ze stonden bekend als devote gelovigen, ondanks Amedy’s aanvaringen met het gerecht. Volgens buren waren het rustige, respectvolle en normale mensen.

Een maand geleden verlieten ze Bagneux. Waar ze daarna uithingen, is niet bekend. Wel zo goed als zeker is dat ze de afgelopen dagen samen met terreurbroers Kouachi de Franse hoofdstad Parijs op stelten zetten. De politie maakt massaal jacht op de vrouw.

Lees ook:Vrouwencarnaval: ook mannen toegestaan, mits …..
Lees ook:Feministes vieren terugtreden van paus met topless feestje
Lees ook:Danielle Steel toegetreden tot Franse Légion d’Honneur
Lees ook:De 1ste vrouwelijke burgemeester van Parijs is Anne Hidalgo
Lees ook:Eindelijk hebben Parisiënnes de broek aan!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>