Wereld reageert vol afschuw op steniging zwangere vrouw door islam-gekken

De echtgenoot van de vrouw die dinsdag voor de rechtbank in Lahore in Pakistan werd gestenigd, zegt dat de politie toekeek en niets ondernam om zijn vrouw te redden.

“Ze zagen hoe Farzana Iqbal door familie met stenen werd bekogeld en langzaam stierf…

Aldus vertelt de weduwnaar bij de BBC.

De familie was woedend dat de vrouw met haar grote liefde was getrouwd en niet met de man die door de familie was aangewezen als echtgenoot. Haar vader en broers doodden haar uit eerwraak.

In Pakistan zijn mensen de straat op gegaan om te betogen. Farzana’s was 3 maanden zwanger en getrouwd met de liefde van haar leven: Mohammad Iqbal, maar haar vader vond dat niet goed.

Die begon een rechtszaak, maar het bleek een val. Toen Farzana bij de rechtbank aankwam, werd ze aangevallen en gestenigd.

Alleen de vader is opgepakt. De rest loopt nog vrij rond.

Internationaal is er veel verontwaardiging. De premier van Pakistan laat weten dat de dood van Farzana onacceptabel is. Hij stelt een onderzoek in. Maar volgens de betogers stelt dat niks voor. Ze eisen maatregelen.

De Mensenrechtenraad van de VN heeft met afschuw gereageerd op haar dood. De raad doet een beroep op de Pakistaanse regering om maatregelen te nemen “waardoor zoiets nooit meer kan gebeuren.”

 

Lees ook:Dubbele moord: Pakistaanse die gestenigd werd was zwanger
Lees ook:GRUWELIJK: Pakistaanse gestenigd vanwege eerwraak
Lees ook:KIJKEN: Jimmy Carter over geweld tegen vrouwen
Lees ook:Vorig jaar 869 Pakistaanse vrouwen vermoord uit eerwraak
Lees ook:Wat is steniging? Arifa was haar naam!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>