Wat is steniging? Arifa was haar naam!

Heeft u de verfilming van ‘Duizend schitterende zonnen’ gezien? Dat is geen fictie, maar pure werkelijkheid tot op de dag van vandaag.

Vanochtend lees ik namelijk in de krant dat het Afghaanse ministerie van Justitie vindt dat overspel ‘als vanouds’ moet worden gestraft met steniging.

Afgelopen zomer werd Arifa Bibi door een stammenrechtbank in Pakistan veroordeeld tot steniging, vanwege…… een mobiele telefoon.

Haar oom en neven en anderen gooiden de keien en stenen net zolang totdat ze dood was. Ze werd in de woestijn begraven. Arifa laat twee kinderen na.

Steniging is een marteling tot de dood erop volgt, die bijna nergens is toegestaan, maar wel lijkt op te rukken, zeker in landen waar het centrale gezag niet sterk is, zoals in Pakistan en Afghanistan.

Vrouwenactivisten hebben een pressiegroep opgericht ‘Women Living Under Muslim Laws’, die aandacht vraagt voor o.a. voor de gruwelijke stenigingen.

“Vrouwen worden veel vaker gestenigd dan mannen. Het is een zeer wrede vorm van martelen tot de dood er op volgt,” zegt de groep.

Hoewel het nergens in de Koran staat (en wat dan nog) zijn het natuurlijk de fundamentalistische moslims die dit toepassen.

Zodra een gebied beheerst wordt door de fundamentalisten, zoals onlangs een deel van Mali, rukt het stenigen op. Vermoedelijk wordt er het meest gestenigd in Iran, waar het wel een formele straf is.

U bent gewaarschuwd! Heftige beelden hieronder in de verfilming van ‘The Stoning of Soraya M’, naar een waar gebeurd verhaal.

Lees ook:Teken samen met mij de petitie tegen het stenigen van vrouwen anno nu!
Lees ook:Syrische overleeft steniging IS door zich dood te houden
Lees ook:Wereld reageert vol afschuw op steniging zwangere vrouw door islam-gekken
Lees ook:Somalische gestenigd voor overspel
Lees ook:Dubbele moord: Pakistaanse die gestenigd werd was zwanger

1 Reacties // Reageer

One thought on “Wat is steniging? Arifa was haar naam!

 1. Beppie Onstenk

  Stenigen tot de dood
  Mijn hart verkrampt
  Alleen al de woorden
  Hoe dit wezenlijk.. mag en kan
  Daar word ik echt misselijk van
  Het ontroert mijn wat een straf
  Gevoelloos.. GOD U die haar het leven gaf
  Er zijn zo velen andere gevallen
  Waar is een grens van zoveel pijn
  Help de wereld dit is niet fijn
  O GOD van de AARDE.. U bestaan
  Breng hier in veranderingen.. IN U HEILIG NAAM

    /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>