Tiener-vrijwilligsters op Zanzibar gruwelijk verminkt met zoutzuur

zoutzuurVerminkingen met chemische zuren is in moslimlanden een vorm van eerwraak, die wel toegepast wordt op vrouwen in landen als India, Pakistan en Bangladesh.

Nu zijn 2 Britse tieners het slachtoffer van een dergelijk gruwelijk misdrijf.

De meiden die beide 18 jaar zijn kregen, terwijl ze op straat in Zanzibar liepen, het zoutzuur in het gezicht gegooid door twee nog onbekende mannen op een brommer………

De tieners zijn zwaargewond aan het gezicht, borst en handen. Ze zijn overgevlogen naar een ziekenhuis in Dar es Salaam, Tanzania.

Zanzibar is een populaire plek voor studenten die voor het goede doel willen werken. Ook is het overwegend islamitische eiland een populaire toeristenplek met zijn witte stranden en historische gebouwen.

De politie in Zanzibar is een klopjacht gestart naar de daders, laat een woordvoerder weten. Het motief van de mannen is vooralsnog een raadsel.

Zuuraanvallen worden bijna altijd uitgevoerd door mannen en gebruikt tegen vrouwen. De chemische stof die bij deze aanvallen gebruikt wordt is meestal zoutzuur, dat gemakkelijk te verkrijgen is in Zuid-Aziatische landen, waar het als schoonmaakmiddel voor toiletten wordt gebruikt.

Omdat zoutzuur ernstige verminkingen veroorzaakt, maar niet dodelijk is, is dit een populair wapen tegen vrouwen die seksuele avances en huwelijksaanzoeken van mannen afwijzen. Zuuraanvallen worden vaak niet geclassificeerd als huiselijk geweld, omdat ze meestal buitenshuis plaatsvinden.

Lees ook:Nederlander Jelle F. bekent zuuraanval: dit is het verminkende effect
Lees ook:Gefrustreerde theaterproducent verminkt gezicht 18-jarige actrice, omdat ze niet wil trouwen
Lees ook:Met zuur verminkte Indiase schittert als model voor Viva N Diva
Lees ook:Iraanse vrouwen met zuur overgoten, omdat kleding niet bedekkend genoeg was
Lees ook:Enorm foute en seksistische American Apparel-reclame voor tiener-minirokjes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>