Met zuur verminkte Indiase schittert als model voor Viva N Diva

Dagelijks worden er in India gezichten, en daarmee levens, van vrouwen verwoest door zuuraanvallen. Omdat ze een huwelijksaanzoek weigeren, seks afwijzen of bijvoorbeeld verdacht worden van overspel.

Niet alleen moeten ze dan leren leven met de fysieke letsels, ze worden vaak ook nog eens buitengesloten door familie en de gemeenschap…..

De 26-jarige Laxmi werd aangevallen toen ze 15 was, nadat ze gezegd had dat ze nooit wilde trouwen. Hoewel de daders opgepakt en opgesloten werden, hielp dat haar niet veel vooruit. Ze moest dure operaties ondergaan en werd ook depressief. Daardoor wilde ze lange tijd niet onder de mensen komen. Gelukkig wist ze uit het donkere dal omhoog te klimmen.

Nu, 11 jaar later, is ze het gezicht van Viva N Diva, een Indiaas modemerk. “Vroeger liep iedereen in een boog rondom ons heen, nu willen mensen ons juist graag ontmoeten en met ons spreken. Het zal er hopelijk ook voor zorgen dat er minder zuuraanvallen zullen plaatsvinden, nu de criminelen kunnen zien dat de slachtoffers zich niet langer opsluiten,” vertelt ze aan Mashable.

Laxmi werkt ook samen met organisaties als Chhanv Foundation en Stop Acid Attacks, die zich inzetten om andere slachtoffers van zuuraanvallen te helpen. In 2014 werd haar de Woman of Courage Award overhandigd door Michelle Obama.

Lees ook:Nederlander Jelle F. bekent zuuraanval: dit is het verminkende effect
Lees ook:Iraanse vrouwen met zuur overgoten, omdat kleding niet bedekkend genoeg was
Lees ook:Dame Helen Mirren op haar 69ste nieuw ‘gezicht’ voor L’Oreal
Lees ook:ONSMAKELIJK: posters Anne Frank misbruikt voor Gaza-protesten
Lees ook:Dansen op Vagina Dag!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>