Het versieren van het lichaam is zo oud als de mensheid

Body Art

Prachtige armbanden uit Nepal, geweldige nekringen van de Masaï, maar ook schoteltjes in lippen en niet te vergeten het naar het westen overgewaaide tatoeëren en piercen van de huid.

Body Art is een tentoonstelling over lichaamsversieringen in de breedste zin van het woord: van make-up en tatoeages tot onderhuidse implantaten en chirurgische veranderingen……..

Dwars door de tijd en culturen heen. De vraag die hierbij centraal staat: waarom passen mensen hun lichaam aan, soms zelfs met pijn tot gevolg?

Naast de ‘sociaal geaccepteerde’ tatoeages, piercings en make-up zijn er meer vormen van lichaamsversieringen: opzettelijk aangebrachte littekens, brandmerken, implantaten of silhouetveranderingen.

Deze expo laat zien dat ieder versierd mens, hoe extreem ook, daarmee uiting geeft aan zijn of haar identiteit. En die behoefte zit onder ieders huid.

Hedendaags werk van de wereldberoemde kunstenares ORLAN en foto’s van Krijn van Noordwijk worden afgewisseld met persoonlijke verhalen en topstukken uit eigen collectie en uit die van onder meer het MAS in Antwerpen en het Museum der Kulturen in Bazel.

Vanaf vandaag 20 maart 2015 t/m 30 augustus 2015 in het Tropenmuseum Amsterdam

Lees ook:Fotografe laat mensen een dag lang in een andere huid kruipen
Lees ook:Sacha Polak maakt ‘Nieuwe Tieten’
Lees ook:Een biggenboezem na borstamputatie
Lees ook:Katy Perry is weervrouw voor UNICEF
Lees ook:De muzes van Louis Vuitton

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>