13 wervingsbureaus tekenen charter ‘Talent naar de top’

CEO13 vooraanstaande wervingsbureaus voor managers en bestuurders gaan zich inzetten om meer vrouwen benoemd te krijgen in de top van het Nederlandse bedrijfsleven.

Daartoe ondertekenden zij gisteren een speciale code tijdens het jaarlijkse ‘topvrouwenontbijt’……

De ondertekenaars beloven onder meer te streven naar een minimum percentage vrouwen op de ‘long lists’ voor bepaalde posities. Ook zullen ze vrouwelijke kandidaten tijdens het wervingsproces goed begeleiden.

Partijen die een handtekening zetten onder de code zijn onder meer Chasse Executive Search, Holtrop Ravesloot en Yess International Consultants.

Het opstellen van het document is een initiatief van Stichting Talent naar de Top, een organisatie die zich in Nederland hard maakt voor meer vrouwen op topposities.

In het verleden toonden onderzoeken van die organisatie aan dat steeds meer vrouwen hoge bestuursfuncties bekleden, maar dat dit er nog veel minder zijn dan het aandeel van 30% waar de overheid naar streeft.

Lees ook:Powervrouwen op de apenrots van het verzekeringswezen
Lees ook:Heijmans zoekt en vindt vrouwen
Lees ook:5 redenen waarom er te weinig vrouwelijk talent naar de top stoot
Lees ook:Meer mannen in de kinderopvang
Lees ook:Gemengd Dubbel van Pia Dhont maakt topvrouwen zichtbaarder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>