FORTUNE benoemt Mary Barra gelijk tot machtigste zakenvrouw

MaryBarraMary Barra, die sinds 15 januari aan het hoofd staat van het General Motors (GM), is door magazine FORTUNE meteen al uitgeroepen tot machtigste vrouw in de zakenwereld.

De top 3 is volledig Amerikaans: Ginni Rometty, de topvrouw van informaticagigant IBM op 2 en Indra Nooyi (Amerikaanse van Indiase origine) CEO van PepsiCo op 3…….

De 52-jarige Barra is de eerste vrouw aan het hoofd van een groot autobedrijf. Ze leidt ruim 212.000 werknemers en 396 fabrieken op 6 continenten.

Ze stond ook al eens op plaats 35 in de recentste Fortune-lijst van 50 machtigste vrouwen ter wereld van het magazine FORBES. Die dateert van voor haar benoeming tot CEO.

In de top 10 van machtigste zakenvrouwen is Europa niet vertegenwoordigd. De eerste niet-Amerikaanse is Maria das Graças Silva Foster. De 60-jarige Braziliaanse staat aan het hoofd van energiereus Petrobras en bezet de 4e plaats. De eerste Europese vrouw is de Britse Alison Cooper van Imperial Tobacco op 15.

Lees ook:De top 10 van de FORBES lijst machtigste vrouwen op aarde
Lees ook:Angela Merkel, Hillary Clinton en Melissa Gates machtigste vrouwen op aarde
Lees ook:Angela Merkel blijft de machtigste vrouw op aard
Lees ook:Angela Merkel voor het 4e jaar op rij machtigste vrouw op aarde
Lees ook:Sandra Bullock afgelopen jaar bestverdienende actrice van deze planeet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>