Angela Merkel blijft de machtigste vrouw op aard

Angela Merkel, sinds 2005 de eerste vrouwelijke bondskanselier van Duitsland is ook dit jaar weer de machtigste vrouw ter wereld.

Op de tweede en derde plaats staan respectievelijk de Braziliaanse president Dilma Rousseff en de Amerikaanse filantroop en zakenvrouw Melinda Gates, echtgenote van Bill……….

Het Amerikaanse magazine FORBES publiceerde deze jaarlijkse lijst.

Het is de derde opeenvolgende keer dat Angela Merkel, ook wel Mrs Europe genoemd, aan kop gaat.

De Franse Christine Lagarde, hoofd van het IMF, wint een plaats in vergelijking met vorig jaar en staat nu op 7. Hillary Clinton heeft haar 2e plaats van vorig jaar verloren, uiteraard nadat ze het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken had verlaten. Ze staat op de 5, net achter Michelle Obama.

De jongste van de lijst, die nog steeds gedomineerd wordt door de Amerikanen, blijft de excentrieke Lady Gaga (27 jaar, op plek 45) en de oudste is de Britse koningin Elizabeth (87 jaar, op plek 40).

De 100 machtigste vrouwen ter wereld werken in de technologie, de zakenwereld, de media, de politiek, de entertainmentsector, bij hulporganisaties of zijn miljardairs. Hun macht werd door FORBES bepaald in functie van hun geld, hun macht in de media en hun invloed.

Angela Merkel werd in 1954 als Angela Kasner geboren in het Westduitse Hamburg. Haar vader die dominee was verhuisde vlak na haar geboorte naar de DDR waar zij en haar jongere broer opgroeiden.

In 1978 weigerde ze om actief voor de Stasi te werken, volgens andere informatie zou zij echter IM (Informeller Mitarbeiter) Erika zijn. In haar Stasi-dossier zijn haar DDR-kritische houding en haar sympathie voor het Poolse Solidarność opgenomen.

In 1977 trad Angela Kasner in het huwelijk met de natuurkundige Ulrich Merkel. Het huwelijk werd in 1982 ontbonden, maar zij behield de naam van haar ex-man. In december 1998 huwde zij de Berlijnse hoogleraar scheikunde Joachim Sauer. Angela Merkel heeft geen kinderen gekregen; Sauer heeft 2 volwassen kinderen.

Hier vind je de complete FORBES-lijst.

Lees ook:Angela Merkel voor het 4e jaar op rij machtigste vrouw op aarde
Lees ook:De top 10 van de FORBES lijst machtigste vrouwen op aarde
Lees ook:Angela Merkel nog gauw weer even in de was gezet
Lees ook:Linda de Mol is de machtigste vrouw in medialand
Lees ook:‘Angela Merkel’ in lesbisch reclamespotje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>