Bloedend en zonder tampon kun je ook de marathon uitlopen

Kiran GandhiDoorlekken in het openbaar: daar wordt een vrouw niet blijven.

Maar de 26-jarige Kiran Gandhi liep de marathon van London, terwijl ze haar maanstonde net die nacht ervoor had gekregen.

Een jaar lang trainde ze voor de 42 km lange loop, dus afhaken was geen optie……

“Het zou uiterst ongemakkelijk zijn om me de hele weg, urenlang zorgen te maken over zoiets als een tampon”, aldus Kiran Gandhi op haar weblog.

“Juist een marathon zou de plek moeten zijn waarbij het comfort van de vrouw hoger in het vaandel staat dan dat van de toeschouwers. Op zo’n podium kan seksisme worden verslagen. Het stigma om menstruatie is daar irrelevant.”

Ghandi richt zich in haar blog bovendien tot de miljoenen vrouwen die geen tampons kunnen krijgen. “Terwijl het bloed tussen mijn benen droop rende ik voor hen en de vrouwen die ondanks de pijn zwijgen over menstruatie en doen alsof het er niet is. Ik rende om te laten zien dat het wel degelijk bestaat en vrouwen over de hele wereld er dagelijks overheen stappen.”

De jonge vrouw die afstudeerde aan de universiteit van Harvard zegt zich geen moment te schamen voor de ‘bloedige en absurde’ tocht. Integendeel, schrijft ze. Ze zette de opmerkelijke foto’s van de wedstrijd vrijmoedig op haar website.

Lees ook:De eerste vrouw in de marathon werd weggesleurd (1967)
Lees ook:Marathon van GAZA gaat niet door, omdat vrouwen niet mee mogen lopen
Lees ook:Vrouwen die Amerika maakten
Lees ook:Marathon van Enschede wordt vrouwen-wedstrijd
Lees ook:Nu ook Zwitserse vrouw slachtoffer van groepsverkrachting India

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>