Cecil de leeuw werd vermoord, maar wellicht niet helemaal voor niets

LionNl2Een Amerikaanse tandarts heeft de krantenkoppen gehaald door Cecil, een iconische leeuw, op brute wijze neer te schieten.

Maar zijn verachtelijke daad geeft een kans om de leeuwen van de wereld te redden.

Rijke Amerikanen en Europeanen zoals hij reizen af naar Afrika en betalen om daar voor de lol op exotische dieren te jagen, en hun hoofden mee terug naar huis te nemen.

‘Als wij in actie komen, kunnen wij de VS en Europa overtuigen om de invoer van dit soort ‘jachttrofeeën’ te verbieden wanneer zij een bedreiging vormen voor het voortbestaan ​​van deze majestueuze dieren’, meldt AVAAZ vandaag.

Cecil was een geliefde Zimbabwaanse leeuw, beroemd vanwege zijn prachtige zwarte manen en zijn vriendelijke omgang met toeristen en fotografen.

De jacht die hem fataal werd duurde 40 uur en was beestachtig. De jagers lokten hem uit zijn beschermde thuis, schoten hem neer, en lieten hem de hele nacht lijden. In de ochtend hebben zij hem gedood, zijn GPS-halsband illegaal verwijderd, hem onthoofd en gevild om zijn lichaamsdelen als trofeeën te kunnen gebruiken.

Tot overmaat van ramp lopen er nu een dozijn leeuwenwelpjes van Cecil het risico om gedood te worden door andere leeuwen, iets wat vaak gebeurd wanneer een mannelijke leeuw sterft.

Zimbabwe en andere landen zullen niet hard optreden tegen deze misdaden of het jagen beter reguleren, tenzij de winst die zij maken op de jacht bedreigd wordt. Als de VS en Europa het daarom simpelweg verbieden om trofeeën te importeren uit landen die niet aangetoond hebben dat hun jacht duurzaam is, kunnen we ervoor zorgen dat de leeuwen op aarde blijven bestaan.

Dit soort beleid is gezond verstand, en sommige EU-leiders maken zich er al sterk voor. Maar het zal niet ingevoerd worden tenzij er een ongekende wereldwijde beweging opstaat — dus als wij dit allemaal tekenen en onze vrienden inlijven door het overal op internet te delen, kunnen wij dit winnen.

Ik heb zojuist de petitie gesteund. Doet u ook mee? Klik nu om te tekenen en dit te delen, vanwege de kans die Cecil ons op tragische wijze geboden heeft.

Lees ook:Voor veel vrouwen is het jachtseizoen begonnen
Lees ook:Vrouwen waren de grondleggers van de schilderkunst
Lees ook:Menopauzale vrouwen zijn de managers bij de orka’s
Lees ook:Wow! De dieren doen ons voor hoe vrede op aarde eruit ziet
Lees ook:Mannen zijn jagers, vrouwen ook

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>