Letterlijk ‘je tanden laten zien’ werkt tegen seksisme op straat!

Débora AdornoCatcalling blijft een actueel thema en voer voor stof tot vele discussies tussen mannen en vrouwen.

Veel mannen begrijpen niet dat vrouwen het niet fijn vinden om aantrekkelijk te worden bevonden en met fluiten, sissen en roepen op straat geconfronteerd te worden.

Afgelopen week werd ik bevraagd op mijn leeftijd en hoe ik het vond om zo langzamerhand de zogenaamde ‘middelbare leeftijd’ te hebben.

Uiteraard dachten mijn gespreksgenoten dat ik met een klaagzang zou komen, maar ik somde de vele voordelen op om een vrouw van zekere leeftijd te zijn.

Nog steeds gebeurt het dat mannen sissen, piepen of roepen, maar het wordt allangs minder, zeker als ik de desbetreffende heren even streng aankijk over mijn zonnebril heen. Ja, ik word met meer respect behandeld dan 10 jaar geleden en dat is heerlijk.

Want, zoals een actie van een Belgische collega-blogster van mij heet: vrouwen vinden het niet leuk om ‘He Sexy’ genoemd te worden.

In Brazilië hebben de vrouwen daar nu hun eigen remedie op gevonden. Débora Adorno vond het uit.

Ook zij werd horendol van al die mannen die haar steeds maar lastig vielen. Zij doet nu de Tooth Face, deelde haar ervaringen via sociale media en voilà: het werkt!

“Het liep uit de hand”, schrijft ze op haar Facebook. “Ik liep door een drukke straat en ik kreeg afschuwelijke, perverse blikken toegeworpen, terwijl ik noodgedwongen langzamer moest lopen.”

Terugschreeuwen naar de mannen of ze uitschelden hielp niet, ontdekte Débora. “Ik kon niets doen want er was niks dat ze ging tegenhouden”, vervolgt ze. Maar toen kwam ze op een ideetje.

Débora besloot haar tanden te laten zien. “Je hebt geen idee! De intimidatie stopte onmiddellijk en niemand anders stoorde me nog. Ik was ineens niet meer degene die zich ongemakkelijk voelde en degene die wegkeek.”

Ze gaf haar Facebook-vrienden daarbij nog 2 tips. 1 voor de mannen: “Hou ermee op! Intimidatie is geen compliment, het is agressie.” En 1 voor de vrouwen: “Omarm de kracht van je tanden!”

Vanuit Brazilië gaat de ‘toothy face’ inmiddels viraal! Je kunt je ‘tanden’ posten op #caretadodentinho!
зубастое лицо, зубастое лицо от домогательств, с зубами наружу, Дебора Адорно, Débora Adorno

зубастое лицо, зубастое лицо от домогательств, с зубами наружу, Дебора Адорно, Débora Adorno

зубастое лицо, зубастое лицо от домогательств, с зубами наружу, Дебора Адорно, Débora Adorno

зубастое лицо, зубастое лицо от домогательств, с зубами наружу, Дебора Адорно, Débora Adorno

ToothFaceII

Lees ook:Rotterdam wil sissen naar vrouwen gaan beboeten
Lees ook:Seksuele intimidatie gaat geld kosten in Amsterdam
Lees ook:In Australië gaat elke week een vrouw dood aan partnergeweld
Lees ook:‘Hé goser, zullen we samen een baby maken?’
Lees ook:Hoer en slet roepen verbieden is juridisch nog lastig

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>