Ex Femen-lid moet proces vanwege blote borsten zelf betalen

EloiseBoutonEloïse Bouton was de eerste Française binnen FEMEN, de van origine Oekraïense actiegroep, die vooral is vanwege hun blote borsten-spandoeken.

Ze heeft nog 3 rechtszaken te gaan in eigen land, o.a. voor exhibitionisme, waarvoor ze zelf de kosten moet ophoesten…..

Dat meldt mijn collega Tessa Heerschop van Frankrijk.blog.

“Ik besloot om bij FEMEN weg te gaan, omdat zij bepalen aan welke acties je meedoet. Maar ze nemen geen verantwoordelijkheid. Ze zeggen: ‘die steen, die gooi je zelf’. Ik kan nu als ‘freelance’ activist veel beter bepalen waar en wanneer ik waarvoor strijd.”

Bouton wil afrekenen met de geruchten rondom de feministische groepering, zoals dat de vrouwen ingehuurde prostituees zouden zijn.

Wel is ze kritisch over andere zaken. “De financiering is niet altijd even duidelijk en daar moet de organisatie open in worden. Anders blijven dit soort valse geruchten bestaan”.

Ze benadrukt dat ze het boek niet heeft geschreven uit rancune als ex-lid, maar als afsluiting van een periode in haar eigen leven.. “FEMEN is geen sekte! Dat wil ik duidelijk maken.”

FEMEN ELOISE BOUTON door jozecat

Lees ook:Waarom wordt een man met ontbloot bovenlijf niet gearresteerd en een vrouw wel?
Lees ook:Tunesische die topless op Facebook stond, moet vluchten voor haar leven
Lees ook:FEMEN roept Marokkaanse vrouwen op om naakt te protesteren
Lees ook:Brand in hoofdkwartier FEMEN Parijs
Lees ook:Tunesische FEMEN-site gehackt: blote borsten vervangen door Koran-verzen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>