Sir David Attenborough: ‘Alleen gelijke m/v-rechten kunnen aarde nog redden’

RosieThePillDe bekende natuurdocumentaire-maker David Attenborough vreest voor de toekomst van de mensheid.

“Als we de bevolkingsgroei niet remmen, zullen we er uiteindelijk allemaal aangaan’,

Aldus de befaamde bioloog in de Britse krant The Independent.

Sir Attenborough is naast bioloog en televisiemaker ook het boegbeeld van de organisatie ‘Population Matters’, die zich bezig houdt met de overbevolking.

“De wereldbevolking kan niet blijven groeien zoals dat nu het geval is. De aarde is eindig en beperkt. Als wij er niets aan doen, zal de aarde er zelf iets aan doen en zullen we verhongeren.”

Er is er volgens Attenborough nog maar 1 oplossing. Vrouwen moeten wereldwijd gelijke rechten krijgen en op politiek niveau meer zeggenschap hebben, te beginnen bij hun eigen lichaam.

“Op plekken in de wereld waar vrouwen stemrecht hebben, waar vrouwen educatie ontvangen, waar vrouwen kunnen lezen, waar vrouwen rechten hebben, waar vrouwen toegang hebben tot medische voorzieningen en waar vrouwen op politiek niveau meespreken, dalen de geboortecijfers”, aldus Attenborough.

Hij benadrukt dat er geen uitzonderingen zijn op deze trend: overal waar vrouwenrechten er zijn, dalen de geboortecijfers.

“De progressieve landen waar mannen en vrouwen wel gelijke rechten hebben, moeten er eveneens voor zorgen dat op andere plekken waar dat nog niet het geval is, gelijke kansen ontstaan, vindt Attenborough.

“Ook al zal dat de overbevolking niet voldoende terugdringen, wil dat niet zeggen dat we er daarom maar niets moeten doen.”

Lees ook:Gelijke beloning vrouwen/mannen is een mensenrecht
Lees ook:Presentatrice gaat topless tijdens interview met burgemeester
Lees ook:Jet Bussemaker: ‘Emancipatie vergt onderhoud’
Lees ook:Tunesië is eerste Arabisch land dat vrouwen in grondwet opneemt
Lees ook:Spaanse wet houdt veilige abortus voor minderjarige en beperkte vrouwen tegen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>