Voorzitster Grootmoeders Plaza del Mayo vindt geroofde kleinzoon terug

EstelaCarlottoEstela Carlotto (83) is de de voorzitster van een Argentijnse organisatie ‘Grootmoeders van het Plaza de Mayp’.

Zij helpen landgenoten met het terugvinden van baby’s die door militairen tijdens de junta in het land werden geroofd en Estela heeft nu na haar bloedeigen kleinzoon gevonden…..

Het gaat om een man die nu 36 jaar is. DNA-onderzoek heeft aangetoond dat het een inderdaad klopt.

Het is de 114de match voor de organisatie. De moeder van de man die nu is teruggevonden, werd ontvoerd toen ze 10 weken zwanger was. Na de bevalling heeft ze haar zoon een paar uur gezien, tot ze van elkaar werden gescheiden.

De moeder, dochter van Estela Carlotto, werd 2 maanden later vermoord.

De 36-jarige man was zelf naar de ‘Grootmoeders van de Plaza de Mayo’ toegegaan, omdat hij twijfelde aan zijn afkomst. Hij groeide op in een pleeggezin.

Grootmoeder Estela Carlotto verscheen stralend voor de Argentijnse TV. “Nu heb ik al mijn 14 kleinkinderen bij me. De lege stoel is niet langer leeg.”

Voor haar werk voor vermiste (klein)kinderen werd Estela Carlotto in 2003 onderscheiden door de Verenigde Naties. In 2009 werd een documentaire over haar leven gemaakt.

Lees ook:Argentijnse ‘Dwaze Oma’s’ ontdekken gestolen baby in Nederland
Lees ook:Moeder der dwaze moeders overleden
Lees ook:ANDERE TIJDEN: over de kinderen van ‘moffenhoeren’
Lees ook:Nigeriaanse kleindochter van nazislachter Göth: ‘Mijn opa had me aan flarden geschoten’
Lees ook:Magdalena, de gelovige moeder van Maarten ‘t Hart

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>