Amnestie voor Pussy Riot- en Greenpeace-activisten in Rusland

Het Russische parlement heeft vandaag ingestemd met een wetsvoorstel om duizenden Russen amnestie te verlenen.

Deze is ook van toepassing op de bemanningsleden van het Greenpeace-schip Arctic Sunrise en de leden van vrouwenpunkband Pussy Riot.

Wanneer ze vrijkomen is nog onduidelijk…….

De uitslag was unaniem. De wet geldt voor duizenden Russen, voornamelijk minderjarigen, invaliden, veteranen, zwangere vrouwen en vrouwen met kinderen.

De Onderzoekscommissie heeft benadrukt dat het onderzoek naar het incident waarbij de Greenpeace-bemanning een boorplatform bezette niet wordt gestaakt en dat sommige activisten andere aanklachten boven het hoofd hangt, zoals de mishandeling van een wetsdienaar.

Greenpeace zei in een reactie te hopen dat onder de wet de bemanningsleden visums krijgen en Rusland kunnen verlaten. Volgens de activisten zijn de aanklachten tegen hen ongegrond.

De aanname van de wet wordt gezien als een poging van Rusland de kritische buitenwereld tegemoet te komen in aanloop naar de Olympische Winterspelen van aanstaande februari in Sochi.

Lees ook:Nederlandse Greenpeace-vrouw nog tot 24 november in Russische cel
Lees ook:Greenpeace-activiste is van piraat nu hooligan geworden
Lees ook:Greenpeace – alpinistes gearresteerd
Lees ook:Hillary Clinton gehackt door Russen
Lees ook:Vrouwen van Pussy Riot eisen flinke som van Russische staat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>