Donna Karen schrijft zich autobio

mijn-autobiografie-donna-karanWie is de vrouw achter DKNY? Dat kun je lezen in ‘Donna Karan: Mijn autobiografie’

“Je leeftijd en maat zijn slechts getallen. Het is de houding waarmee je je kleding draagt die het verschil maakt.” – is een van haar quotes.

Donna Karan heeft een droomcarrière achter de rug. Ze is modeontwerpster, de vrouw achter het succesvolle merk DKNY en zakenvrouw.

Van details uit haar jeugd, haar bijna 50 jaar in de mode-industrie, haar 2 huwelijken, het moederschap tot haar eigen ontwikkeling is dit haar eigen verhaal, in haar eigen woorden.

Donna Karan verliet op 14-jarige leeftijd de middelbare school om kleding te gaan verkopen. Via de ontwerpacademie kwam ze in de modewereld terecht en ging voor Anne Klein werken.

Eigenzinnig als ze was besloot ze haar eigen modemerk DKNY te beginnen en bouwde dat uit tot een wereldwijd bedrijf met een grote naamsbekendheid. In 2001 verkocht ze DKNY voor 650 miljoen dollar.

Eerder dit jaar trad Donna Karan af als hoofdontwerper van haar bedrijf Donna Karan International (DKI). Ze zal nog wel een adviserende rol innemen binnen het bedrijf. Het boek bevat een voorwoord van Barbra Streisand.

Lees ook:Donna Karan van DKNY met pensioen
Lees ook:Donna Karan spreekt openlijk over haar abortus
Lees ook:Oilily-oprichtster Marieke Olsthoorn (72) overleden
Lees ook:Astrid Joosten maakt ‘De magie van Anne Frank’
Lees ook:Jessica Durlacher & Leon de Winter schrijven nieuw theaterstuk met dagboekteksten Anne Frank

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>