Sophie Hilbrand: in de kreukels of strak gespoten?

SophieHilbrandADVanaf vanavond is Sophie Hilbrand te zien met ‘Sophie in de Kreukels’, waarin ze de wereld van fillers en botox onderzoekt.

Veel van haar vrouwelijke showbizzcollega’s lijken hun weg naar de cosmetische kliniek al gevonden te hebben.

Waarom gaan ze allemaal voor de bijl? En moet Sophie het ook overwegen nu ze de 40 nadert?

Hoewel ze niet direct staat te juichen bij lichamelijk verval, vindt ze dat botox mensen niet per se mooier maakt. Verrassend, aangezien ze bekend staat als een voorstandster van natuurlijk ouder worden.

Maar nu ze dat zelf ondervindt, staat ze toch open voor eventuele behandelingen. Niet in de laatste plaats aangewakkerd door haar kinderen.

Die vroegen: ‘Mama, waarom kijk je weer zo boos?’ Een opmerking die haar trof als een raket toen ze besefte dat daarmee beginnende rimpels werden bedoeld, schrijft het AD.

In 2008 maakte Sophie nog ‘Say No to the Knife’, waarin mensen die een cosmetische ingreep overwogen van Sophie juist tegengas kregen. Met behulp van een psycholoog en een stylist hoopte ze de keuze voor een operatie tegen te gaan.

Sophie: “De tv-reeks was een soort protest tegen de aanname dat je uiterlijk er de oorzaak van is als je je ongelukkig voelt. Zo van: Kijk ook eens of het ergens anders aan ligt in plaats van direct een nose job te boeken.”

Anno 2015 zegt ze: “Ik schrik hoeveel vrouwen van 25, 26 naar de spuit en fillers grijpen om rimpels op termijn te voorkomen. Moeten we dat willen met z’n allen? Zijn we dan niet complete slaven van de industrie? En zijn we collectief niet veel beter af als we dat uiterlijk minder belangrijk maken? Ik bedoel: ik ben dankbaar dat mijn moeder eruit ziet zoals ze eruit ziet: puur natuur. Maar ja, dat is natuurlijk mijn eigen moedertje. Tegelijkertijd voel ik mij conservatief als ik zoiets zeg. En dat standpunt lijkt het nieuwe taboe te worden. Want waarom geen gebruikmaken van middelen en methodes die voor iedereen steeds toegankelijker worden?”

1 van de BN’ers die Hilbrand interviewde over haar botox-gebruik kreeg achteraf toch spijt van haar uitspraken en dreigt nu met een rechtzaak, mocht BNN dit toch gaan uitzenden. Afijn, zo’n relletje is lekker van de kijkcijfers.

‘Sophie in de Kreukels’: 8 weken lang, vanaf 1 september 2015 bij BNN op NPO3.

Lees ook:Daphne Deckers hekelt botox-hysterie
Lees ook:85-jarig topmodel verkoopt haar rimpels en grijze haren met verve
Lees ook:Laat mij gracieus oud worden
Lees ook:Franse fotografe exposeert haar passie: ‘Natte Hond’
Lees ook:‘De helft van de fucking wereld heeft een kut en is nog steeds minderheid’

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Sophie Hilbrand: in de kreukels of strak gespoten?

  1. Diane

    een tussen weg met (cosmetische) acupunctuur? Echt ik zou niets anders meer willen

      /  
  2. Marion Groenenboom

    Lieve Sophie Hilbrand,
    Je bent een supervrouw, wees blij met die mooie rimpels
    Ze zorgen dat je een mooi, sprekend gezicht hebt dat alle gevoel kan laten zien.
    Wat valt er nog te zien aan gebotoxte vrouwen? Geen uitdrukking meer, allemaal eenheidsworst wat uiterlijk betreft
    Niet doen hoor die Botox.
    Blij dat je voor vrouwen op komt die om wille van hun uiterlijk moeten vrezen voor hun baan Anno 2015! Wat is er gebeurt met onze feministische idealen?
    Baas in eigen buik was nodig. Nu nog Baas over eigen rimpels!!!

    Groetjes,
    Marion, 56 jaar , rimpels en hangbuik

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>