Simone van Saarloos vanavond jongste ‘Zomergast’ ooit

SimoneVanSaarloosVNWilfried de Jong ontvangt in ZOMERGASTEN 2015 weer 6 mensen en vanavond in de 3e aflevering de jongste ooit: de 25-jarige filosofe Simone van Saarloos.

Ze is dus net zo jong of oud als het televisieprogramma van de VPRO zelf.

“Met ‘Zomergasten’ krijg je als gast de tijd om een klein universum te maken, terwijl de kijker zijn eigen oordeel uitstelt” aldus Van Saarloos. “Voor even gaat de kijker mee in iemands gedachtewereld.”

Simone laat onder meer fragmenten zien van Hannah Arendt (1906-1975), de Duits-Amerikaanse filosofe, die geen filosoof genoemd wilde worden en van de documentaireserie ‘The Century of the Self’ over de ontdekking van de verschillende lagen in ons bewustzijn en muziekfragmenten van rapper Typhoon.

Van Saarloos publiceert recensies, essays, interviews, verhalen en columns in onder meer Vrij Nederland, de Volkskrant en NRC.next.

Vorig jaar ontving VPRO’s  Zomergasten een Ere-Nipkowschijf voor het gehele oeuvre. Het avondvullende interviewprogramma vierde toen haar zilveren jubileum.

De reeks gesprekken zijn ‘al 25 jaar elke zomer het gesprek van de dag’, oordeelde de jury.

Lees ook:Louter vrouwen genomineerd voor BNG Literatuurprijs
Lees ook:Holy F: 150 jaar feminisme
Lees ook:‘De helft van de fucking wereld heeft een kut en is nog steeds minderheid’
Lees ook:THRILLER: Wat gebeurt er als vrouwen de wereldmacht grijpen?
Lees ook:‘Verlaten Vrouwen’ van Corine Koole wordt serie bij RTL

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>