Barbara van Beukering lanceert eerste dagelijkse digitale magazine

BarbaraVanBeukeringPaperPAPER wordt het eerste dagelijkse digitale magazine van Nederland.

Het gaat om een initiatief van de Persgroep Nederland, uitgever van o.a. de Volkskrant, AD, Trouw, Het Parool en 7 toonaangevende regionale kranten.

Barbara van Beukering is oprichter en hoofdredacteur…..

“Ik word gek van alle informatie die de hele dag tot me komt via social media, nieuwsbrieven, websites, blogs en pushberichten. Maar aan de andere kant wil ik wél van alles op de hoogte zijn, niks missen en overal over kunnen meepraten. Vanuit die behoefte is PAPER ontstaan”, vertelt van Beukering.

De redactie selecteert elke dag de beste verhalen uit de beste kranten; de Volkskrant, AD, Trouw, Het Parool en de regionale kranten. Daarnaast heeft het eigen columnisten en eigen auteurs en wil het het midden houden tussen een tijdschrift en een krant.

Het digitale nieuwsmagazine verschijnt 6 dagen per week, van maandag t/m zaterdag om 12:00 uur en is via de app te lezen op smartphone, tablet en computer. Een abonnement is €5,95 per maand; de eerste maand is gratis.

Van Beukering (48) werkte na de School voor de Journalistiek bijna 10 jaar voor televisie bij o.a. TROS, AVRO en RTL. Daarna maakte ze de overstap naar tijdschriften en gaf leiding aan AvantGarde, Blvd. en Volkskrant Magazine. 8 jaar geleden werd ze benoemd tot hoofdredacteur van Het Parool, de krant die ze op 31 december 2014 verliet om PAPER op te zetten.

Lees ook:New York Times hoofdredacteur Jill Abramson plots opgestapt
Lees ook:Debby Nobel vanaf heden hoofdredacteur Veronica Magazine
Lees ook:Katherine Viner is eerste vrouwelijke hoofdredacteur The Guardian
Lees ook:Caroline de Gruyter wint Heldringprijs
Lees ook:Sportredacties zijn testosteron-bolwerken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>