Journaliste Annemie Struyf (53) liet zich versieren door 18 jarige Tunesiër

annemiestruyfDe 53-jarige Annemie Struyf heeft zich laten versieren door een jonge Tunesiër op het vakantie-eiland Djerba.

Heel eventjes maar, want het was voor haar programma ‘Via Annemie’, waarin ze een vrouwelijke politiecommissaris volgt die schijnhuwelijken blootlegt.

Struyf is programmamaakster en ging met de commissaris naar Djerba. Daar gaven zij zich uit als gescheiden vrouwen.

“Wij beantwoorden aan het profiel van iets oudere vrouwen die in Tunesië erg in trek zijn bij jonge mannen. Die willen via een schijnhuwelijk in België belanden”, zegt Struyf. Haar ontmoetingen met de jonge Tunesiërs legde ze met een in haar handtas verborgen camera vast.

Struyf bleek in de smaak te vallen. Een jonge Tunesiër kwam een praatje maken aan haar tafel, er werd gedanst. Tijdens een tweede ‘date’ zei de jonge man dat hij met haar wou trouwen.

“Triest is dat, want die jongens mikken op vrouwen die mislukte relaties achter de rug hebben. Kwetsbare vrouwen die zich gevleid voelen door de aandacht”.

De bedoeling was om met een verborgen camera die praktijken te filmen. “Ik vond het behoorlijk schokkend om te zien hoe elke man, van 16 tot 67, probeert te trouwen met een westerse vrouw. Ook wij kregen het ene huwelijksaanzoek na het andere. Ik was zo mooi, ze waren meteen verliefd, het was een coup de foudre, volgens hen. En het ergste is dat die truken heel vaak werken.”

Het voelt volgens de programmamaakster raar om verleid te worden door iemand die je zoon zou kunnen zijn.

“Ik kon die woorden niet geloven. Ik geloof niet in liefde op het eerste gezicht en al helemaal niet met iemand die dertig jaar jonger is. Bovendien zijn de Tunesische meisjes erg mooi, ik zou mezelf wat wijsmaken als ik dacht dat die jongens echt in mij geïnteresseerd waren. Aan de andere kant begrijp ik wel dat vrouwen in een kwetsbare positie willen geloven in die illusie en geloven dat er op liefde geen leeftijd staat.”

Het nieuwe seizoen van ‘Via Annemie’ start vanavond, 15 januari 2015, 20:35 uur op de Vlaamse zender één. Het item over de schijnhuwelijken staat voor volgende week in de planning.

Lees ook:Vaginale verminking: Blijf van mijn lijfje!
Lees ook:Annemie Struyf genomineerd voor prijzen TV-repo’s over vaginale verminkingen
Lees ook:Naakte topvrouwen voor het goede doel
Lees ook:Vrouw als agressor en man als object bij omgedraaid seksisme
Lees ook:Catcalling New York: 123 seksistische opmerkingen op 1 dag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>