Catcalling New York: 123 seksistische opmerkingen op 1 dag

My-Name-Is-Not-BabyStraatintimidatie, in het engels ‘catcalling’, zo vaak voorkomend dat je het bijna ‘gewoon’ gaat vinden, maar dat is het natuurlijk nooit.

Net zo goed als je niet gaat loeren en geen opmerkingen maakt naar passanten met bijvoorbeeld een andere huidskleur, in een rolstoel of desnoods zo melaats als maar kan, doe je dat ook niet naar die andere bevolkingsgroep: vrouwen dus.

Er zijn de afgelopen jaren al veel filmpjes gemaakt, waarin met de verborgen camera wordt vastgelegd wat (jonge) vrouwen over zich heen krijgen aan blikken, opmerkingen met soms zelfs nog lichaamssappen erbij.

Onderstaande video toont in 2 minuten hoe een jonge vrouw wordt aangesproken met termen als ‘Hey baby’, ‘Hey beautiful’ en ‘Nice!’, maar ook wat duidelijkere aanwijzingen als ‘Damn!’ en ‘Sexy!’

Eén van de mannen blijft zelfs 5 minuten zwijgend naast haar lopen. In de paar uur dat de camera draaide stond de teller op 108.

O ja heren: kom mij nou nooit meer met een excuus dat ik het als een compliment moet zien. Dat doe je thuis maar…….

Lees ook:Kate Winslet draagt award op aan alle tienermeisjes die geen maat 36 hebben
Lees ook:21-jarig Masaï-meisje strijdt tegen vrouwenbesnijdenissen
Lees ook:Vrouwen die opgaan in de natuur
Lees ook:Woon-werk-verkeer is goed voor de conditie
Lees ook:Prinses Mabel spreekt op WILL 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>