Isa Hoes met essay voor de Week van de Spiritualiteit

Isa Hoes-kompasHet essay voor de Maand van de Spiritualiteit is dit jaar geschreven door Isa Hoes.

De maand met het thema ‘Het gelukkige lichaam’ loopt van aanstaande vrijdag 9 januari 2015 t/m zondag 8 februari 2015.

Het thema is Isa Hoes letterlijk en figuurlijk op het lijf geschreven. Al van jongs af aan is zij op zoek een gezond lijf in balans……..

Isa Hoes (1967) is actrice en schrijfster. Ze begon haar opleiding aan de Toneelacademie Maastricht en speelde onder andere in De gelukkige huisvrouw, When Harry Met Sally en Verlies.

Ze werd bij het grote publiek bekend door haar rol van Myriam in de soap GTST. Daarnaast speelde ze ook in series als ‘Vrouwenvleugel’, ‘All Stars en ‘Rozengeur & Wodka Lime’. In 2013 kwam ‘Doordraven en overeind blijven’ uit, de bundel columns die zij schreef met Barry Atsma.

In november 2013 verscheen ‘Toen ik je zag. Mijn leven met Antonie’ dat wekenlang op nummer 1 in De Bestseller 60 stond en waarvan zojuist ook bekend werd dat er inmiddels 200.000 exemplaren zijn verkocht.

Naar aanleiding van de overweldigende stroom reacties na het verschijnen, schrijft Hoes nu een nawoord over de enorme impact die haar verhaal op zoveel lezers had. Dit nawoord wordt opgenomen in een nieuwe editie die binnenkort uitkomt.

Al in de Oudheid streefde men naar een gezonde geest in een gezond lichaam, en uit eigen ervaring kennen we het gevoel van geestelijk welbevinden wanneer we fit zijn van lijf en leden. We zitten ‘lekker in ons vel’ wanneer lichaam en geest in balans zijn. Maar is een gezond lichaam ook voorwaarde voor een gelukkig leven? Ben ik mijn lichaam of heb ik mijn lichaam? Hoe dan ook, willen we streven naar geluk of spiritueel inzicht, dan kunnen we niet om ons lichaam heen.

De Maand van de Spiritualiteit bestaat sinds 2007 en is een initiatief van KRO, dagblad TROUW en Uitgeverij Ten Have. Sinds 2014 zijn ZIN Magazine en Zin.nl als mediapartner betrokken. Voor aankomend jaar sluit ook NCRV zich aan.

Lees ook:Essay Maand van de Spiritualiteit geschreven door Isa Hoes
Lees ook:‘Toen ik je zag’ van Isa Hoes is Gouden Boek
Lees ook:Bij vrouwen van nu staat het liefdesleven niet meer op nummer 1
Lees ook:De lievelingsgedichten van vrouwen verzameld door Isa Hoes
Lees ook:Laura van Geest wordt directeur Centraal Plan Bureau

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Isa Hoes met essay voor de Week van de Spiritualiteit

  1. Marieke

    Geweldig was je bij RTL! Late night. Zo eerlijk, mooi!

      /  
  2. Wilma van Gils

    Ik heb net gekeken naar RTL Late Night. Je was geweldig! Ook ik heb een moeder die mij nooit gewild heeft en ze heeft dat ook goed laten merken. Ik kon nooit iets goed doen en was in haar ogen waardeloos. Ik heb daardoor geen zelfbeeld en geen zelfvertrouwen. Ik ben ook verwaarloosd en misbruikt door mijn vader enz. enz. Ik ben nu in therapie en het is heel zwaar. Jouw verhaal geeft me een beetje moed om door te gaan. Dank je wel! Ik heb je eerste boek gelezen ook al mocht het eigenlijk niet van de therapeut. Ik vond het een heel mooi boek en herkende ook veel dingen van Antonie bij mezelf. Je bent en kanjer en ik heb veel bewondering voor je!

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>