Laura van Geest wordt directeur Centraal Plan Bureau

laura-van-geestLaura van Geest, directeur-generaal Rijksbegroting op het ministerie van Financiën, is vandaag benoemd tot directeur van het Centraal Planbureau.

Ze volgt daarmee Coen Teulings op. Deze arbeidsmarkteconoom zwaait op 1 mei af bij het CPB…………

Laura van Geest, afgelopen maandag 51 jaar geworden, is het grootste deel van haar werkzame leven verbonden geweest aan het ministerie van Financiën.

Eerder werd ze getipt voor een topfunctie bij De Nederlandsche Bank. Met haar benoeming zijn de hoogste banen bij DNB, de Autoriteit Financiële Markten en het onafhankelijke economisch onderzoeksinstituut van het kabinet, het CPB, vergeven aan een topambtenaar van Financiën. Ze wordt de eerste vrouw die de functie van CPB-baas gaat bekleden.

Onlangs deed Jean Frijns, oud-CPB’er en voorzitter van een commissie die het CPB doorlichtte, in deze krant een beroep op de selectiecommissie om in ieder geval een econoom te benoemen, liefst een met ervaring in de overheidsfinanciën.

Met dat laatste heeft Van Geest zich bemoeid sinds ze in 1990 op Financiën begon. Ze studeerde algemene economie en bestuurskunde. Van Laura van Geest is geen politieke kleur bekend.

Als directeur van het CPB, wordt Van Geest ook kroonlid van de SER en lid van de Centraal Economische Commissie. Samen met Teulings zat Van Geest in de Studiegroep Begrotingsruimte.

Bij het CPB wordt ze voor 7 jaar benoemd.

Lees ook:Hanneke Schuiling volgt Laura van Geest op
Lees ook:Laura van der Geest invloedrijkste Nederlandse
Lees ook:59 vrouwen in de top 200 invloedrijkste Nederlanders
Lees ook:Laura van Geest is invloedrijkste Nederlandse vrouw
Lees ook:Femke Halsema gaat UvA financieel doorlichten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>