Dialoog met Marokkaanse moeders over hun zonen

Marokkaanse-MoedersFilmmaker Marjolein Busstra (35) werd anderhalf jaar geleden door een Marokkaanse jongen uitgescholden voor hoer, en greep vervolgens naar haar iPhone om een foto van hem te maken.

Ze schrok zelf van de stigmatiserende foto die dat opleverde, en begon na te denken over het creëren van een tegengeluid tegen dit al te bekende mediabeeld.

Anderhalf jaar later is het resultaat een interviewserie met Marokkaanse moeders, die Marjolein samen met collega-filmmaker Rebekka van Hartskamp (35) maakte.

In de serie vragen ze de moeders alles wat ze wilden weten binnen thema’s als opvoeding en discriminatie.

De interviews staan tevens centraal in de expositie ‘Marokkaanse Moeders’ in , waarin ook het maakproces van de serie te zien is, en foto’s van Marokkaanse jongens die onherkenbaar in beeld komen.

24 oktober t/m 30 november 2014: Marjolein Busstra (fotografe en documentairemaker) en Rebekka van Hartskamp (documentairemaker) “Marokkaanse Moeders” in ‘De Melkweg’ Galerie in Amsterdam.

Lees ook:Nederlandse filmmaaksters in dialoog met Marokkaanse moeders
Lees ook:Over mannen die ‘hoer’ en ‘slet’ roepen
Lees ook:Deze vrouwen overleefden het seksuele geweld en de genocide van Rwanda!
Lees ook:Rotterdamse KUNSTHAL viert Moederdag met ode aan zwangere vaders
Lees ook:Topless zoenende vrouwen van FEMEN Marokko uitgezet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>