Heleen van Royen in PROFIEL: bestsellers, toyboys en naaktselfies

Cover Heleen van R Selfmade new HR DEF.inddDe wereld vervalt in 2 kampen als je de naam van Heleen van Royen noemt. Je vindt haar top of je walgt van d’r.

Feit is dat deze selfmade-miljonaire altijd wel de aandacht weet te trekken.

Vandaag nog werd bekend dat de beruchte ‘tamponfoto’ van de auteur wederom te koop is, nadat ie vorige maand al €1900 had opgebracht.

Vanavond is zij het onderwerp van gesprek in Brandpunt Profiel……..

In het programma, gepresenteerd door Eva Jinek, een portret van Heleen van Royen.

O.a. haar dochter Olivia en haar partner Bart komen aan het woord.

Daarnaast laten filosofe Stine Jensen, hoogleraar Nederlandse letterkunde Jos Joosten en oud-Playboy boy Jan Heemskerk hun licht schijnen over de vrouw die geen grenzen lijkt te kennen, en als geen ander weet dat seks verkoopt.

‘Brandpunt Profiel’, woensdag 1 oktober 2014 om 20.25 uur op NPO 2.

Lees ook:Heleen van Royen trekt weer veel aandacht voor haar nieuwe boek
Lees ook:Filosofe Stine Jensen: ‘Dus ik ben op reis’
Lees ook:Facebook doet moeilijk over de tepel van Heleen van Royen
Lees ook:Heleen van Royen opent eigen boekwinkel in hartje Amsterdam
Lees ook:200 selfies van Heleen van Royen in Letterkundig Museum

1 Reacties // Reageer

One thought on “Heleen van Royen in PROFIEL: bestsellers, toyboys en naaktselfies

  1. Joanan Rutgers

    Door deze documentaire ben ik iets wijzer van het fenomeen Heleen van Royen geworden. Dat ze op de School voor Journalistiek in Utrecht had gezeten, wist ik, maar dat ze daar al uit de bocht vloog was nieuw voor me. Ze is manisch-depressief en ze wenst nooit meer psychotisch te worden. Ook dat wist ik al. Haar mannetje is zichbaar nogal jonger en dat zal haar wel dagelijks oppeppen. Ze wilde enkel in de Playboy staan, als haar jeugdige stier er ook in mocht komen. Dat kreeg ze voor elkaar. Inmiddels heeft ze met haar pikante selfies haar eigen Playboys gevuld en verdient ze daar grof geld mee. Ik vermoedde al dat ze een miljonaire is, gezien haar luxeleven in het buitenland, Portugal of zoiets. Blijkbaar heeft ze een toverformule in haar schrijfwerk gevonden, die de uitgevers doen beheksen en waardoor er zoveel romans van haar zijn verschenen. Ze zal er niet wakker van liggen om uitgevers in natura om te halen. Ze beschrijft zichzelf zo’n beetje als een vrouwelijke Casanova/Don Juan en dat is natuurlijk smakelijk voer voor beide seksen. Een beetje te vergelijken met de soft-pornografische Angelique-films van vroeger. Als mediabeest weet ze precies hoe en waar ze moet toeslaan. Maar er komt een dag, dat ook haar lichaam zich niet meer leent voor extreem exhibitionisme. Dat ook haar lichaam met weinig tot geen libido genoegen moet nemen. De vraag is of ze die afgrond zal weten te overbruggen. Is ze werkelijk in staat tot meer diepgang, dan ze nu tentoonspreidt? Ik ben bang van niet! Dit is Heleen en meer zit er niet in! Tijdens een schoolreisje naar Amsterdam stond ik in een peepshowhokje en kon ik voor een gulden naar zichzelf strelende, naakte vrouwen kijken. Heleen heeft de peepshowsfeer opgewaardeerd en tot kunst verheven, maar in de grond blijft het dezelfde goedkope, vulgaire, geil-losgeslagen handeling. Op zich niets mis mee, maar het motief, geldbejag, is wel doorzichtig laaghartig. Bovendien geeft het scherpe beeld van de foto’s de werkelijk weer, zoals er in de roodverlichte kamers ook wordt gepronkt en gelokt. Dan zijn de naaktmodellen, die voor schilders poseerden/poseren vele malen mooier en integerder. Daar is nog die ontroerende zweem van romantiek en mysterie. Madonna had ooit ook zo’n fase, dat ze zichzelf in extreem, seksuele houdingen liet fotograferen. Ellen ten Damme heeft dat ook gedaan. Die vind ik trouwens veel bescheidener in haar uitstraling. De schoonheid zit in wezen binnenin en daarom denk ik dat de schoonheid van bijvoorbeeld Ellen langer mee gaat, dan die van Heleen. Heleen is een oppervlakkige buitenkantwerkster en dat is in trek bij de holle massa en dat levert meer flappen op, maar uiteindelijk zal ze de negatieve tol van haar geslepen, uitbuitende volksverlakkerij moeten betalen!…

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>