In Duitsland ga je vanaf nu 15 jaar de bak in voor meisjesbesnijdenis

Classification_of_FGM_smallDe Duitse Bondsdag heeft gisteren besloten dat besnijdenis van vrouwen, voluit: Female Genital Mutilation, als een apart misdrijf in het wetboek van strafrecht wordt opgenomen.

Tot nu toe gold het als het aanbrengen van zwaar lichamelijk letsel en daar staat maximaal 10 jaar cel op. Maar nu staat er voor FGM 15 jaar……….

Bij vrouwenbesnijdenis wordt de clitoris geheel of gedeeltelijk weggesneden, met als doel dat de vrouw geen genot meer voelt op bij de seks.

In bijzonder zware gevallen wordt de vagina van de vrouw zelfs, op een kleine opening na, dichtgenaaid. Aan deze bloedige ingreep sterven jaarlijks tientallen meisjes onder gruwelijke omstandigheden.

De pijn bij penetratie en bevallingen zijn mensonterend en ook allerlei gynaecologische kwalen zijn het gevolg.

In Nederland staat maximaal 12 jaar cel op FGM. Het is ook strafbaar als een in Nederland wonend meisje waar dan ook ter wereld wordt besneden, bijvoorbeeld als de ouders hun dochter(s) in de vakantie in het land van herkomst laten besnijden.

Lees ook:De pijnlijke waarheid over vrouwenbesnijdenis (FGM)
Lees ook:Vrouwen-besnijdenis is een zeer pijnlijke vagina-moord
Lees ook:Teken nu om vaginale verminkingen in Somalië te stoppen
Lees ook:60 meisjes van Zweedse basischool ‘besneden’ in land van herkomst
Lees ook:‘Stokkie voor later’: alle vrouwen voortplantings-materiaal invriezen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>