Voor het eerst in de westerse geschiedenis vormen vrouwen het dominante geslacht

RosieWomensCollegeClairemontWij westerse vrouwen van nu kunnen dankbaar zijn jegens alle suffragettes, vrouwenactivistes, feministes, dolle Mina’s en powergirls die er in de laatste 150 jaar waren.

Voor het eerst in de geschiedenis der mensheid zijn vrouwen namelijk beter opgeleid, ambitieuzer en aantoonbaar succesvoller dan mannen………….

Dat stelt William J. Bennett in zijn CNN-artikel ‘Waarom mannen in de problemen zitten’.

Hij meent dat het percentage mannen met een diploma drastisch is afgenomen sinds de jaren ’70.

“Ik heb teveel vrouwen horen vragen ‘Waar zijn alle fatsoenlijke, single mannen?’”, aldus Bennett, journalist en ex-staatssecretaris van Onderwijs in de Verenigde Staten in zijn betoog.

Vandaag de dag spenderen mannen tussen de 18 en 34 jaar meer tijd achter de spelcomputer dan 12- tot 17-jarigen, meent hij. En dat terwijl vrouwen diploma’s halen, goed betalende banen vinden en gezinnen willen stichten.

Volgens Bennett zijn de berichten aan jongens over wat het betekent om een man te zijn verwarrend. Jongens moeten worden begeleid door middel van advies, gewoonte, instructie, voorbeeld en correctie. Elke generatie van mannen en vrouwen heeft een verplichting om de jongere mannen en vrouwen te onderwijzen.

Bennett heeft advies voor mannen die nu in de 20 zijn: werken, trouwen en religie moeten de basis vormen van het leven van de man. Stop met 5 uur per dag gamen, pak jezelf bij elkaar, zoek een uitdagende baan en ga trouwen. Verman jezelf!

Bill Bennett – What Masculine Qualities are Worth Saving? from Family Christian on Vimeo.

Lees ook:‘De maatschappij heeft een probleem met jongens’
Lees ook:Grootste deel Belgische Rooms Katholieken wil vrouwelijke priesters
Lees ook:Amerikaanse technogiebranche vergeeft meer vacatures aan vrouwen
Lees ook:Het advies van een vrouwelijke arts legt meer gewicht in de schaal
Lees ook:In Kirgizië is een vrouw net zo veel waard als een schaap (en dat is niet mis)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>