Heleen Willemsen ontwikkelde de ‘Babybloom’

BabybloomHeleen Willemsen ontwikkelde tijdens haar studie Industrieel Ontwerpen een couveuse die voldoet aan de wensen van moeder, kind en verpleegkundigen.

Zo kan de couveuse boven het bed gedraaid worden en zit er een camera in, zodat via de mobiel of tablet te zien is hoe het met het te vroeg geboren kindje gaat.

Willemsen besloot in 2009 haar ontwerp echt een kans te geven en richtte een eigen bedrijf op.

Daarover bericht vandaag RTL Nieuws.

Volgende maand bereikt ze haar eerste grote mijlpaal: het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis gaat haar couveuse gebruiken op de nieuw ingerichte moeder en kind afdeling waar meer dan 50 aparte kamers komen voor moeders met hun baby’s.

Dat klinkt erg kostbaar, maar dat is niet geval. Volgens het ziekenhuis zijn ouders zo veel beter in de gelegenheid zelf voor hun kind te zorgen en is er minder personeel nodig. Personeel is kostbaarder dan de eenmalige aanschaf van de couveuse.

Heleen Willemsen heeft nu 10 Babyblooms geproduceerd in Delft. Maar daar moeten ze snel uitbreiden. Er is al interesse uit Qatar, Rusland en Indonesië.

Om uit te breiden heeft Willemsen extra kapitaal nodig. Bij de bank kreeg ze geen extra krediet. Het investeringsfonds van de provincie Zuid-Holland stapt nu, met een aantal andere investeerders, in om de internationalisering van Babybloom mogelijk te maken. Willemsen denkt dat over een jaar haar couveuses in 10 verschillende landen staat.

Lees ook:Heleen van Royen trekt weer veel aandacht voor haar nieuwe boek
Lees ook:De zakenvrouw van 2013 heet Heleen van Oord
Lees ook:De moeder van Nina Blom maakte haar opzettelijk ziek
Lees ook:TELEFILM KIJKEN: actueel thema over 2 lesbomoeders met een zoontje
Lees ook:Clichébeeld na bevalling van blije moeder, blakende baby klopt helaas vaak niet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>