Prof. Christine van Broeckhoven krijgt geen subsidie meer omdat ze ‘al’ 61 is

Christine Van Broeckhoven“Ik sluit zeker niet uit dat ik na mijn 65ste naar het buitenland vertrek.”

In een gesprek met De Standaard Weekblad toont de Vlaamse professor Christine Van Broeckhoven zich gefrustreerd over het verplicht met pensioen gaan………

“Dit jaar was het laatste jaar dat ik subsidie mocht aanvragen, je aanvraag mag niet voorbij je pensioenleeftijd lopen. Ik ben 61 nu, te oud voor België. Ik word gestopt. Wij doen aan leeftijdsdiscriminatie.”

Van Broeckhoven, internationaal een autoriteit op het gebied van Alzheimeronderzoek, stelt het verplicht met pensioen gaan aan de kaak.

“Alsof de biologische veroudering op die ene verjaardag gebeurt. Ik ken verschillende collega’s die na hun pensioen opgevist worden door andere landen.”

Prof. van Broeckhoven sluit dan ook niet uit dat ze de grens over gaat.

“Ik zie dat mijn collega’s zich zeer goed voelen in het buitenland en daar ook gewaardeerd worden. Laatst was ik op een congres in Colorado: toen ik daar vertelde dat ik hier niet meer mag meespelen, vielen de monden open. En niet alleen omdat ze me jonger schatten. Er zijn landen waar je 59 moet zijn voor je op een bepaalde job mag solliciteren.”

Volgens de professor moleculaire biologie stoot Belgie sterke wetenschappers af en gaan landen als Amerika er met hun hersenen vandaar.

Lees ook:Servische wil zich ombouwen tot man, omdat ze dan langer werken kan
Lees ook:Algerijns meisje op examen geweigerd vanwege rok tot knie: stuur blote benen-selfies!
Lees ook:Vrouwelijke zzp’ers bouwen weinig pensioen op
Lees ook:De onzichtbare fietshelm van 2 Zweedse vrouwen
Lees ook:‘Geef vrouwen een iets hoger salaris dan dat ze aanvankelijk vragen’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>