Prof. dr. Corinne Hofman krijgt KNAW Merianprijs

Corinne_HofmanCorinne Hofman, hoogleraar archeologie van het Caribisch gebied, ontvangt op 21 november de KNAW Merianprijs 2013 voor vrouwen in de wetenschap.

De 2-jaarlijkse prijs, mogelijk gemaakt door SNS REAAL Fonds, wordt uitgereikt aan een excellente, vrouwelijke wetenschapper die anderen inspireert tot een wetenschappelijke loopbaan……..

Toekenning vindt afwisselend plaats aan een vrouwelijke onderzoeker in de alfa- of gammawetenschappen (2013) of de bètawetenschappen.

Met haar onderzoek wil Hofman het verhaal over de kolonisatie van de Amerika’s aanvullen vanuit het perspectief van de oorspronkelijke Indiaanse bevolking.

Onder Hofmans leiding is de Caribean Research Group uitgegroeid tot ’s werelds grootste en meest succesvolle onderzoeksgroep op dit terrein.

Sinds september 2013 is Hofman tevens decaan van de Leidse Faculteit der Archeologie.

De KNAW Merianprijs bestaat uit een geldbedrag van €50.000,= en een speciaal ontworpen sieraad.

Corinne Hofman zal het volledige bedrag aanwenden om jonge, veelbelovende vrouwelijke onderzoeksters uit het Caribisch gebied in de gelegenheid te stellen te promoveren binnen haar projecten.

Lees ook:Spinoza-premie voor archeologe Corinne Hofman
Lees ook:FIFA bobo’s nu vergezeld van 2 vrouwen
Lees ook:Mieke Zaanen benoemd tot directeur KNAW
Lees ook:Vrouwen aan de macht in mannenbastion der NL wetenschap
Lees ook:José van Dijck eerste vrouwelijke president KNAW

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>