Salaris Amanda Seyfried bedroeg 10% van dat van haar mannelijke tegenspeler

amanda_seyfried_quoteIn Groot Brittannië moeten bedrijven binnenkort hun cijfers openbaar maken, waaruit zal blijken hoe groot de loonkloof is tussen mannen en vrouwen.

Ook Hollywood zou z’n cijfers moeten publiceren.

Actrices Hillary SwankPatricia ArquetteJennifer Lawrence en Charlize Theron kaartten reeds aan dat zij aanzienlijk minder verdienden voor hun werk dan hun mannelijke tegenspelers.

Amanda Seyfried is ook een voorstandster van transparantie. “Het gaat er niet om hoeveel je krijgt, het gaat erom of het op een eerlijke manier gaat…..”

Dat vertelt de Seyfried in The Sunday Times.

Een aantal jaar geleden, tijdens een van haar grotere filmrollen, kwam ze erachter dat ze 10% ontving van het bedrag wat haar mannelijke collega kreeg. “En we hadden bijna dezelfde status”, aldus de 29-jarige actrice.

Amanda heeft een theorie waarom ze minder betaald kreeg: “Ik denk dat mensen denken, omdat ik makkelijk in de omgang ben en voor veel dingen opensta, dat ik met weinig genoegen neem. Maar daar gaat het niet om.”

Volgens Seyfried is het niet altijd mogelijk voor vrouwen om te onderhandelen over salarisgelijkheid. “Je moet voor jezelf beslissen of je in sommige gevallen bereid bent om de klus af te slaan, vooral als je een vrouw bent.”

Lees ook:Vrouwen ontvangen 45% minder salaris, vooral veroorzaakt door deeltijd
Lees ook:Linda Lovelace (†) van ‘Deep Throat’ blijft het porno-debat aanslingeren
Lees ook:Amanda Trusty danst bevrijdende ode aan het vrouwenlichaam
Lees ook:‘s Werelds beste actrices knokken om de rol van Hillary Clinton
Lees ook:Marketing en PR-vrouwen verdienen meer dan hun mannelijke collega’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>