Chinese bruid is goud geld waard

SteepPriceChineseBridemWe schreven vandaag bij powervrouwen.blog al eerder over de 1-kind politiek die China vanaf 1979 hanteerde.

Omdat er meer meisjes dan jongetje geaborteerd of hoe dan ook verdonkeremaand werden, zijn er nu voor elke 100 vrouwen wel 117 mannen beschikbaar.

U begrijpt: knokken om een bruid en wat schaars is wordt duur………

Daarover bericht Marieke de Vries voor NOS Nieuws.

De duurste provincie is het welvarende Zhejiang aan de Oostkust, waar mannen meer dan €18.000,= betalen aan de familie van de bruid, meer dan 3x het gemiddelde jaarinkomen.

In China was het traditie dat de familie van de meisjes geld betaalde aan de schoonfamilie, zodat er goed voor haar gezorgd zou worden. Het meisje trok ook meestal bij de schoonouders in. Maar door het mannenoverschot zijn de zaken dus omgedraaid.

Volgens het Chinese Bureau van de Statistiek lag het jaarlijkse inkomen in 2012 tussen de €3500,= en €5600,=. Veel mensen zien in de hoge bruidschatten een teken van de verdergaande materialisering van de Chinese samenleving.

Door het tekort aan bruiden in eigen land kijken steeds meer Chinese mannen ook over de grens naar een goedkopere vrouw.

Vietnam is een populair land voor wanhopige Oost-Aziatische mannen. En volgens de Philippine Daily Inquirer is recent een Chinees gearresteerd omdat hij 2 Filipijnse vrouwen, toekomstige bruiden, het land uit probeerde te smokkelen.

Lees ook:Ontwerpster Vera Wang ligt onder vuur van Chinese pers
Lees ook:Bettine Vriesekoop: door de Chinese eenkind-politiek maken vrouwen nu enorme inhaalslag
Lees ook:Voor de 2e maal een Chinese vrouw de ruimte in
Lees ook:Minister Hennis neemt ‘kijkje in Chinese Defensie-keuken’
Lees ook:Ongetrouwde vrouwen boven de 27 worden door de Chinese overheid betiteld als ‘restvrouwen’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>