De Moedigste Mexicaanse

So Go The Ghosts of México‘De moedigste der Mexicanen’ werd ze in 2010 genoemd in haar vaderland.

Marisol Valles García ging op 20-jarige leeftijd aan de slag als als politiecommissaris in de grensplaats Praxedis G. Guerrer, nadat haar voorganger was onthoofd door een drugskartel…..

Maar de jonge vrouw werd door de drugskartels eveneens met de dood bedreigd en moest een half jaar later vluchten naar de Verenigde Staten, waar ze asiel aan vroeg.

Nu brengt een theater in New York het lot van Marisol Valles García op de planken. Vanaf morgen voert theater La MaMa in Manhattan het stuk ‘So Go The Ghosts of México’ op. Na de opvoering van 14 april is een interview met titelheldin Valles zelf gepland.

De omgeving rond de stad Ciudad de Juárez, aan de grens met de Verenigde Staten, is de gevaarlijkste regio van Mexico. In heel het land zijn sinds 2006 al ongeveer 70.000 mensen het slachtoffer geworden van de bloedige drugsoorlog.

Lees ook:Ayaan Hirsi Ali is nu Amerikaanse
Lees ook:Een Ideale Vrouw. Waar? In het DeLaMar!
Lees ook:Nederlandse waterpolosters behalen zilver
Lees ook:Amerikaanse Congres eert Anne Frank
Lees ook:Alize Zandwijk vertrekt bij RO-theater, om plaats te maken voor nieuwe generatie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>