Nieuwe feiten in ‘de nachtmerrie van Ina Post’

InaPostVrijspraak‘De nachtmerrie van Ina Post’ heet de gedramatiseerde documentaire over de onschuldig veroordeelde bejaardenverzorgster, die op maandag 8 september 1986 van haar bed wordt gelicht.

Ze is verdacht van de wurgmoord op de bejaarde mevrouw Kolstee.

Bleu en onzeker lijkt Ina een gemakkelijke prooi voor haar ondervragers. Maar hoe ze ook aan haar duwen en trekken, Ina Post breekt niet.

Totdat de leider van het onderzoek, de ambitieuze Co van Wonderen, zelf de arena binnenstapt en het over een heel andere boeg gooit.

Hoe kon Ina Post een moord bekennen die ze niet gepleegd had………..

Onschuldig veroordeeld worden en dan nog in een gevangenis zitten is 1 van de ergste dingen die je kan overkomen in de zogenaamde rechtstaat als Nederland. Doordat de recherche destijds in de jaren ’80 zo graag de zaak wilde ‘oplossen’ werd het leven van een onschuldige vrouw en moeder geruïneerd.

In 2010 werd ze vrijgesproken van alle beschuldigingen, maar pas nu komen andere feiten boven, die voor de rechereche uit die periode zeer belastend zijn.

Een mogelijke verdachte van de moord op de 2 Leidschendamse vrouwen is in 1986 niet opgepakt, terwijl ze bij de politie wel bekend was.

Dat meldt het KRO-programma ‘Brandpunt’. Voor één van de moorden zat Ina Post jarenlang onterecht vast. Uit oude politierapporten zou blijken dat de politie zo gefocussed was op het verkrijgen ven een bekentenis van Post, dat er niet naar een andere verdachte werd omgekeken.

Uit politiejournaals uit de jaren ’80 zou blijken dat een vrouw die destijds huishoudelijk werk deed bij de hoogbejaarde vrouwen, mogelijk iets met de moorden te maken heeft. De bewuste  vrouw woont nog steeds in Leidschendam.

Ina Post zat 4 jaar in de gevangenis. Pas in 2010 werd ze alsnog vrijgesproken. De zaken zijn inmiddels verjaard, maar niet voor Ina.

Kijk hieronder naar de verfilmde nachtmerrie van Ina Post,  van omroep HUMAN met Karina Smulders in de hoofdrol. Daaronder het gesprek dat de KRO vorige week met Ina Post voerde.

Lees ook:Ariane Schluter speelt titelrol in film over Lucia de B.
Lees ook:Bij ruim 1/3 van de vermoorde vrouwen is haar man de dader
Lees ook:Speelfilm Lucia de B. gaat wereldwijd
Lees ook:Gelauwerde verzetsvrouw Atie Ridder-Visser (100) overleden
Lees ook:Oplossing moord op Els Borst lijkt nabij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>