Vrouwen kunnen seks hebben en zwanger worden met laboratorium-vagina

LabVaginaRecent schreven we hier bij powervrouwen.blog dat bekend geworden was dat 4 vrouwen al een jaren goed leefden met van stamcellen in laboratorium ‘gekweekte’ vagina’s.

De helft van hen werd geboren zonder vagina en hebben nu een volledig werkend geslachtsorgaan……..

“Het is ongelofelijk hoe snel mijn lichaam dit orgaan geaccepteerd heeft. Het functioneert alsof het niet uit het lab komt”, liet één van de vrouwelijke patiënten achteraf in een interview weten.

Ze zijn behept met het het syndroom van Mayer-Rokitansky-Küster (MRK), een aangeboren aandoening waarbij de clitoris en buitenste en binnenste schaamlippen wel ontwikkelen, maar waarbij de ontwikkeling van vagina en baarmoeder achterblijven.

9 jaar na de eerste operatie verschijnen de resultaten in The Lancet. De wetenschappers hebben zo lang gewacht omdat ze er zeker van wilden zijn dat er geen complicaties op zouden treden.

“De geopereerde vrouwen kunnen weer normaal functioneren”, zegt Anthony Atala van de Wake Forest School of Medicine in Amerika, die de methode ontwikkelde.

“Ze raken opgewonden, hebben gevoelens van verlangen en kunnen gemeenschap hebben en daarbij een normaal orgasme ervaren. 2 van de geopereerde vrouwen werden met baarmoeder geboren. Ik verwacht dat zij nu gewoon zwanger kunnen raken.”

Lees ook:4 Amerikaanse vrouwen leven al jaren met ‘een kweek-vagina’
Lees ook:Chinese studentes laten hun vagina’s spreken
Lees ook:Vagina en vulva worden maar moeilijk in de mond genomen
Lees ook:Is de hoed van Maxima nu ook al een vagina?
Lees ook:De Vagina Monologen gaan maar door

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>