Borstkanker-patiëntes vinden de mamming-rage niet leuk

http://femmategenborstkanker.blogspot.nl/

Het was bedoeld als een ludieke manier om aandacht te vestigen op borstkanker, één van de erste ladykillers van dit moment.

In plaats van de borsten op het röntgenapparaat voor de mammografie te leggen, leggen vrouwen hun borsten op een willekeurige plek, zoals tafel, brugleuning of winkelschap en laten daar een foto van nemen.

Mamming heet het. Goed bedoeld, maar het legt de vinger juist op de zere plek.

“Ik vind die mammingfoto’s maar aandachttrekkerij”, aldus borstkankerpatiënte Margriet Schetselaar (48) vandaag in METRO.

“Mensen die zulke foto’s plaatsen hebben geen idee hoe de actie overkomt op vrouwen die hun borsten hebben moeten laten amputeren. Zij worden er echt niet blij van om vrouwen met mooie, gezonde borsten te zien pronken. Aandacht voor borstkanker is goed, maar dit is trappen op andermans ziel.”

Gisteren liet organisatie Pink Ribbon al weten niet blij te zijn met de rage, die ruim een week geleden startte. “We vinden het verdrietig dat sommige (ex-) patiënten worden geraakt door deze actie en we vinden het daarom niet gepast.”

Lees ook:Jonge vrouw met borstkanker organiseert ‘Goodbye Boobies Party’
Lees ook:Mamming: gooi je tieten maar op tafel!
Lees ook:Borstkankerpatiëntes woedend op Giel Beelen
Lees ook:Duizenden beha’s de lucht in bij de Eiffeltoren
Lees ook:Blote tieten-dames van ‘page 3′ nu ingezet in strijd tegen borstkanker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>