De schone schijn van de Parisiennes

ParisienneFranse vrouwen, en vooral de Parisiennes, worden wereldwijd geprezen om hun ongedwongen chique uitstraling, stijlgevoel en slanke lijn, maar van die aannames wordt nu gehakt gemaakt.

Journaliste Peggy Frey haalt in ‘Le Figaro’ het ondefinieerbare ‘je ne sais quoi’, datgene wat Parisiennes onweerstaanbaar maakt, volledig onderuit.

Daarover bericht Het Nieuwsblad.

Peggy Frey nam de ‘6 clichés’ onder de loep. Ze zegt dat het idee dat ze allemaal natuurlijke schoonheden zijn, veel eten zonder dik te worden, goed zijn in bed, fantastisch kunnen koken, hun kinderen perfect opvoeden  en er tegelijk ook ongedwongen chic uitzien een mythe is.

Volgens haar hebben Françaises, de zogenaamde natuurlijke schoonheden, bijna allemaal een tot in de puntjes uitgekiend schoonheidsritueel. Ze laten hun haren – die er natuurlijk uitzien – kleuren door de beste kappers en investeren vanaf hun 25ste in peperdure antirimpelcrèmes.

Francaises praten dan wel zelden over diëten, maar ze letten zeker op wat ze eten. ‘Het is onmogelijk om dagelijks stokbrood met veel boter te eten en tegelijk maatje 36 te behouden. Daarenboven rookt bijna de helft van hen sigaretten om de honger te onderdrukken,’ schrijft Frey.

En wie denkt dat de lingerielade van een Parisienne enkel zijden niemendallen bevat heeft het ook mis. Een recente studie van het French Fashion Institute toont aan dat Françaises in 2012 gemiddeld €115,- uitgaven aan ondergoed en dan vooral aan katoenen beha’s en onderbroekjes. Dat is slechts eenvijfde van wat Amerikaanse vrouwen daaraan spenderen.

Tenslotte zouden ze veel vaker de magnetron gebruiken dan we denken en doen ze ongelooflijk hard hun best om uit te pakken met hun ‘ongedwongen kledingstijl’.

Lees ook:Moederkoek-taco’s met een placenta-smoothie
Lees ook:Blote borsten-feministe als de heilige Franse MARIANNE
Lees ook:Tunesië laat de FEMEN-vrouwen vrij
Lees ook:4 maanden cel voor 3 paar blote borsten
Lees ook:Bij vrouwen van nu staat het liefdesleven niet meer op nummer 1

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>