Opera-diva Cristina Deutekom (82) overleden

hommage-aan-cristina-deutekomEen van Nederlands grootste opera-zangeressen, Cristina Deutekom, is gisteren overleden in het VU-ziekenhuis in haar geboorteplaats Amsterdam.

Ze maakte zaterdag een ongelukkige val, raakte in coma en blies gisteravond op 82-jarige leeftijd haar laatste adem uit…..

Dat heeft haar voormalig manager bekendgemaakt.

Volgens haar oud-manager Pieter Alferink was ze tot het einde van haar leven geestelijk goed bij.

Cristina Deutekom kreeg internationale bekendheid in 1966 met een optreden in de Staatsopera van München. 3 jaar later was ze als ‘Koningin van de Nacht’ te horen in de Metropolitan in New York.

Recensenten prezen haar om haar grote bereik en soepele stem, maar ze stond ook bekend om haar passie en overgave tijdens het zingen.

Gedurende haar loopbaan werkte ze met beroemde dirigenten en zangers als Riccardo Muti, Renato Bruson, Nicolai Gedda, Placido Domingo, Ruggero Raimondi, Luciano Pavarotti, Alfredo Kraus, Elisabeth Schwarzkopf en José Carreras.

Na een zangcarrière van bijna 25 jaar zette ze op de laatste dag van 1986 abrupt een punt achter haar loopbaan. Ze had problemen met haar gezondheid.

In oktober 2011 kreeg ‘La Deutekom’ met een galaconcert op haar 80ste verjaardag een eerbetoon in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Lees ook:Non wint Voice of Italy, maar moeder overste bepaalt contracten
Lees ook:Kunstenares zet wereldleiders letterlijk te kakken
Lees ook:Argentijnse presidente moet time-out inlassen
Lees ook:Introverte powervrouwen volgens Susan Cain
Lees ook:Suzanne Bosman stapt van RTL over naar AVRO/TROS

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>