Overlijden Els Borst is wereldnieuws

euthanasieDe dood van oud-minister Els Borst van Volksgezondheid haalt de wereldpers.

Russische, Chinese, Arabische, Amerikaanse en Europese media belichten uitgebreid wie de D66-politica was en wat zij heeft betekend voor de liberale wetgeving in Nederland.

De schijnwerpers staan daarbij zowel op de verdachte omstandigheden waaronder zij is gevonden als op de euthanasiewetgeving, waarachter zij de drijvende kracht was.

Nederland is in de hele wereld bekend, en ook fel bekritiseerd, om zijn wetgeving om ernstig lijdende mensen op eigen verzoek hun leven te laten beëindigen.

Hoewel ze felle kritiek kreeg van religieuze groepen verdedigde Dr. Borst-Eilers de wet in zowel binnen- als buitenland als humaan.

Het Amerikaanse persbureau AP haalt een opiniestuk aan van Borst vorig jaar over de mazelenepidemie in de bible belt in Nederland.

Ze vond dat de christelijke inwoners daar zich ook moesten laten vaccineren: “Als alles gods wil is, dan is de uitvinding van het vaccin dat ook.”

Lees ook:D66 roept juist vandaag Els Borst Netwerk in het leven
Lees ook:Els Borst stierf geen natuurlijke dood
Lees ook:Minister van Staat Dr. Els Borst – Eilers (D66) overleden
Lees ook:Els Borst helaas door misdrijf om het leven gekomen
Lees ook:100ste D66-congres staat stil bij overleden Els Borst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>