Nieuwe artistiek directeur Holland Festval heet Ruth Mackenzie

Ruth-Mackenzie-De Britse Ruth Mackenzie wordt de nieuwe artistiek directeur van het Holland Festival.

Mckenzie, die vorig jaar directeur was van het culturele programma rondom de Olympische Spelen in Londen, wordt de opvolger van Pierre Audi………

Dat maakte de organisatie van het culturele evenement vrijdag bekend.

De in 1957 geboren Mackenzie was eerder directeur van de Schotse Opera en het Manchester International Festival. Ze adviseerde de Britse minister van cultuur, de BBC, het London Symphony Orchestra en Tate. Ze kreeg van koningin Elizabeth II een koninklijke onderscheiding voor haar bijdrage aan de Olympische Spelen.

Pierre Audi vervulde de functie bijna 10 jaar lang. Volgens het bestuur was het niet gemakkelijk een opvolger voor hem te vinden.

“Ruth Mackenzie heeft de ervaring, het enthousiasme, de professionaliteit en de inzet die voor deze functie onontbeerlijk zijn”, aldus voorzitter Martijn Sanders.

De eerste editie van het festival waarvan Mackenzie artistiek directeur is, vindt plaats in juni 2015. Volgend jaar is de regie nog in handen van Audi.

De 66ste editie van het internationale podiumkunstenfestival werd eerder deze week afgesloten. Het evenement trok dit jaar ruim 69 duizend bezoekers.

Lees ook:Kunstenares Ans Markus ontvangt Rembrandt van Rijn Prijs
Lees ook:Ruth Porat wordt CFO bij Google
Lees ook:Ulrike Erbslöh vertrekt als directeur van Abbe Museum
Lees ook:Beatrix Ruf is nieuwe directeur Stedelijk Museum Amsterdam
Lees ook:De koningsdroom van kampioene Marianne Vos

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>