Thaise babyfabriek was ‘big business’

babies-by-anne-geddesDe draagmoeders die in Thailand voor de ‘kinderfabriek’ van een 24-jarige Japanner werkten, kregen voor elk kind €7000 à €10.000 betaald.

Dat verklaarden ze tegenover de politie, die de kinderhandel op het spoor kwam na het schandaal met een Australisch stel dat een draagmoeder zou hebben laten zitten met een baby met het downsyndroom………

De Thaise politie werkt nauw samen met haar collega’s in Japan om meer te weten te komen over de achtergrond van de 24-jarige die 15 kinderen kreeg bij draagmoeders in Thailand. De motieven van de man zijn volgens de politie twijfelachtig, reden waarom ze hem verdenkt hem van betrokkenheid bij mensenhandel.

Begin augustus werd in een door de Japanner gehuurd apartement in Bangkok een zwangere vrouw met 9 baby’s aangetroffen. Uit dna-onderzoek bleek dat hij de biologische vader is. De tig-voudige vader, zoon van een rijke zakenman die een vermogen verdiende in de telecombusiness, verliet Thailand daarna.

Veel westerse stellen komen naar Thailand om een kind te ‘regelen’ via draagmoeders en vruchtbaarheidsklinieken. Vaak omdat commercieel draagmoederschap in eigen land verboden is. Thailand wil dat ook verbieden. Een nieuwe wet, die eind dit jaar van kracht moet worden, staat draagmoederschap alleen nog toe voor familieleden en verbiedt het betalen van de draagmoeders. Overtreders riskeren een gevangenisstraf van 10 jaar.

Lees ook:Thailand maakt einde aan baarmoeder toerisme
Lees ook:Meeste stellen kiezen voor hun kinderen vaders achternaam
Lees ook:Vrouw wil kind op de wereld zetten met eicel van overleden zus: mag dat?
Lees ook:Violiste Vanessa Mae doet mee met alpine-skiën in Sochi
Lees ook:In de modellenwereld verdienen mannen een schijntje van wat vrouwen cashen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>