#YesAllWomen: reactie op seksueel gefrustreerde moordmaagd

#YesAllWomenDe 22-jarige Amerikaanse Elliot Rodger opende gisteren vanuit zijn auto het vuur op willekeurige voorbijgangers. Ook stak hij eerder die dag 3 mensen neer in zijn appartementencomplex. Daarna sloeg hij de hand aan zichzelf.

In zijn video met verklaring op YouTube meldt hij seksueel gefrustreerd te zijn. Hij was tegen zijn wil in nog maagd en dat zat hem dwars..

“Meisjes, alles wat ik wilde was van jullie te houden en door jullie geliefd zijn. Ik wilde een vriendin. Ik wilde seks. Ik wilde liefde, genegenheid, aanbeden worden.”

En even verderop: “Jullie denken dat ik dat niet waard ben, dat is een misdaad die ik jullie niet kan vergeven. Als ik jullie niet kan hebben, dan zal ik jullie vernietigen. Jullie ontzegden mij een gelukkig leven, in ruil daarvoor ontzeg ik jullie een leven. Dat is niet meer dan eerlijk. Ik haat jullie allemaal.”

Op Twitter is uit reactie de hashtag #YesAllWomen gestart.

In de hoop mannen te leren dat ze nooit het recht hebben op het lichaam van een vrouw.

Het idee achter de hashtag komt voor uit het antwoord dat vrouwen vaak krijgen wanneer ze vertellen over bijvoorbeeld een vervelend en intimiderend seksueel voorval.

‘Maar niet alle mannen zijn…’

Op de stippellijntjes kun je van alles invullen; agressors, verkrachters, verbale aanranders, asociaal etc. Daar valt inderdaad niets tegen in te brengen.

Niet alle mannen zijn aanranders die vrouwen louter als lustobjecten zien. Maar álle vrouwen hebben weleens iets meegemaakt of iets naars te horen gekregen, louter vanwege hun sekse.

Lees ook:‘Het voordeel aan vrouw-zijn is dat je al grote keuzes moet maken vanaf dat je zwanger bent’
Lees ook:TheWhyGirl: Zarayda Groenhart over haar verkrachtingsverleden
Lees ook:Filmpje van Indiase vrouwen die hun aanranders toetakelen gaat viraal
Lees ook:Vrouw leefde 2 jaar lang compleet leugen-vrij
Lees ook:Obama tekent wet zodat seksueel misbruik in leger kan worden aangepakt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>